fbpx
Сьогодні
09:46 11 Кві 2023

Британські розвідники припускають, що системи "Сонцепек" військове командування рф передає десантникам для наступу

Фото: Getty Images

Кремль намагається відновити російські повітряно-десантні війська, які зазнали тяжких втрат, тому на передову їм передаються важкі системи озброєнь.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Великобританії станом на 11 квітня.

Британські розвідники наголошують, що 3 квітня 2023 року російські змі повідомили про передачу термобаричних реактивних систем залпового вогню ТОС-1А "Сонцепек" Повітряно-десантним військам (пдв) росії.

Дуже руйнівний ТОС-1А, який росія називає "важким вогнеметом", зазвичай експлуатується російськими спеціалізованими військами хімічного, біологічного та радіологічного захисту в Україні. Він раніше офіційно не був пов'язаний з пдв, додають у розвідці.

"Передача, ймовірно, вказує на майбутню роль пдв у наступальних операціях в Україні. Ймовірно, це частина зусиль щодо відновлення пдв після тяжких втрат у перші дев'ять місяців війни", припускають у Міноборони Британії.

Як повідомляли в огляді за 7 квітня, росія перекинула додаткові війська у район Бахмута та стала ефективніше використовувати артилерію у цьому районі, досягаючи певних успіхів.

"Російські регулярні війська, ймовірно, включно з повітряно-десантними військами, вочевидь посилили цей район, і Росія знову більш ефективно використовує артилерію в цьому секторі. Існує реальна можливість того, що на місцевому рівні командири "Вагнера" і російського Міноборони призупинили свою ворожнечу і покращили співпрацю", – повідомлялося в огляді британської розвідувальної спільноти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: