fbpx
Сьогодні
21:00 10 Кві 2023

Українська освіта має дивитися не лише у минуле, а й у майбутнє: рішення ChatGPT на допомогу

Фото: Facebook

Українська освіта має дивитися не лише у минуле, а й у майбутнє, тільки тоді можна розраховувати на нормальну перебудову світу, оскільки перед очима буде багатовимірна матриця цього майбутнього.

Про це говорить президент корпорації "Гранд", письменник, бізнесмен Володимир Співаковський.

У чому проблема?

"Ось усі кажуть, що школа має готувати дітей до майбутнього. А ви багато бачили в підручниках такого освітнього контенту, який сприяє збагненню цього майбутнього? Тоді, може, є сенс ставити перед освітою інші цілі, ніж просто примітивне складання іспитів та тестів. Ви бачили у тестах щось про майбутнє?", – розповідає Співаковський.

Що буде з освітою, якщо в онлайн залити лише старі підручники? Правильно! Ми отримаємо той світ, який маємо зараз. Він нам подобається?

Яке рішення?

Якщо ні, чи не дуже, то для покращення освіти, для осягнення нових знань і бажання зробити світ дещо кращим, у підручниках слід поміщати щось інше та інакше.

Штучний інтелект – на службу освіти!

Штучний інтелект – на службу освіти

Фото ілюстративне

"Тільки тоді можна розраховувати на нормальну перебудову світу, оскільки перед очима буде багатовимірна матриця цього майбутнього", –  зауважив Володимир Співаковський.

Як це працює?

… Якби комп'ютери використовувалися тільки для того, щоб друкувати тексти (як спочатку і було), то це було б їх використання лише на відсоток. А зараз вже ChatGPT!

Це є чудова можливість, викладати онлайн зовсім інший формат знань – як старих, так і нових, і про майбутнє. А також тих знань, які ще не пізнані.

І не забувати про акселеративні, прискорені технології їх засвоєння.

А як дітям було б цікаво!

А не те, що зараз, безсильне спостереження паніки та агонії. І повне нерозуміння — що робити, навіщо, як, ким і на який результат?

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: