fbpx
Сьогодні
15:30 10 Кві 2023

Гуменюк заявила, що рф може застосувати проти України нові іранські дрони Miraj-532

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Речниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк не виключає, що з часом новий іранський дрон-камікадзе Miraj-532 може бути доставлений в росію, яка використає його для обстрілів української території.

Таку думку вона висловила в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Цілком ймовірно, що вони можуть бути в Україні. Ми розуміємо, що на тлі певної нестачі ракет, критичної їх кількості, доведений до такої межі ворог може вишукувати нові засоби ураження, в тому числі домовлятися з партнерами про такі поставки. Наразі ми не фіксували нічого такого", – сказала Гуменюк.

За її словами, якщо розробляється якась одиниця активної дії, яка може бути застосована ворогом, українські захисники шукають способи протидії. Фахівці вже вивчають заявлені характеристики цього дрону.

"Впевнена, що наша система протиповітряної оборони буде здатна захистити та відпрацювати правильно", – зазначила вона.

Речниця підтвердила інформацію про те, що якість безпілотників, які росія останнім часом застосовує в Україні, знизилася.

"Так, ми спостерігаємо таке явище. Дійсно, цілком ймовірно, впливають ті самі санкції, які мають все ж таки запрацювати і відбиватися також на бойовій ситуації. Та все ж таки недооцінювати ворога не можна . Камери там є, безпілотники активні. Збір інформації в такому випадку говорить про те, що ворог вишукує нові способи ураження на дистанції. Вони збирають інформацію про те, яке ураження буде найбільш ефективним", – сказала Гуменюк.

За її даними, спостерігається активізація безпілотних літальних апаратів уздовж лінії фронту, уздовж узбережжя. Це говорить про те, що можуть бути підготовлені якісь атаки, додала вона.

Довідка

В Ірані заявили, що новий безпілотний дрон-камікадзе Miraj-532 вже пройшов успішні випробування. Апарат може злітати з транспортного засобу і здатний досягати висоти 3657,6 метрів.

Розробник заявляє, що дрон несе бойову частину у 50 кг. Крім того, БПЛА може перебувати у повітрі до 3 годин. Перевагою Miraj-532 є те, що його можна легко та швидко зібрати та підготувати до польоту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: