ISW: для компенсації своїх наступальних можливостей росія почала активно використовувати артилерію

Російська армія почала активно використовувати артилерію, щоб компенсувати свої знижені наступальні можливості.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Військові аналітики повідомляють, що українські та російські джерела 8 квітня обговорили зниження темпів російських наступальних операцій вздовж усієї лінії фронту. Цим самим підтвердивши оцінку ISW, що загальний російський наступ наближається до кульмінації.

Фахівці Інституту вивчення війни зібрали та проаналізували дані. Вони вказують на те, що зросла динаміка використання бойової артилерії в Україні. Це відображає той факт, що російські війська використовують її для компенсації своїх знижених наступальних можливостей.

В ISW додають, що українські війська більш точні у виборі цілей. Але, ймовірно, теж отримують вигоду від того, що перебувають в обороні в більшості районів. Адже наступальні операції, як правило, викликають підвищені потреби в артилерійських засобах.

Також американські аналітики вказують і на те, що Кремль, ймовірно, посилює юридичні покарання за злочини, пов'язані з тероризмом.

Відтак, російська влада, ймовірно, планує і надалі розширювати перелік організацій, які вона вважає терористичними та екстремістськими.

Крім того, зазначають фахівці, Міноборони росії може готувати умови для нападу під чужим прапором у Сумській області.

"Незрозуміло, якого загального ефекту Кремль має намір досягти за допомогою все більш дивних і неефективних російських інформаційних операцій, в яких стверджується про українські атаки під чужими прапорами", підкреслили у звіті.

Основні висновки ISW за 8 квітня:.

  • Російська ракетна кампанія, спрямована на руйнування енергетичної інфраструктури України, остаточно провалилася, і росія, схоже, відмовилася від цих зусиль.
  • Російські війська провели обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна.
  • Російські війська продовжують здобувати успіхи навколо Бахмута, а напруженість між групою "Вагнера" та регулярними російськими військами щодо відповідальності за тактичні успіхи в Бахмуті, схоже, посилюється.
  • Російські джерела продовжували спекулювати на тему запланованого українського контрнаступу на півдні України. Зокрема, висуваючи гіпотези про можливість висадки українського десанту через Каховське водосховище.
  • Українські чиновники повідомили, що 31 дитина повернулася в Україну після депортації до Росії, оскільки російські чиновники продовжують обговорювати питання усиновлення українських дітей у російські сім'ї.

Свіжі дописи

  • Новини

Естонський депутат, який під час марафону на велосипеді зібрав понад €30 тисяч для ЗСУ, зустрівся з Кулебою

Естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 кілометрів на велосипеді зі столиці Естонії Таллінна до Києва,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Литва зміцнює охорону кордону з рф: планують розмістити “парк інженерних засобів”

На литовській частині державного кордону з росією планується розмістити парк інженерних засобів для призупинення можливого… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Основна частина допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через декілька місяців, – NYT

Сполучені Штати вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на 1 мільярд… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Четверта за день: в Україні знову лунає масштабна повітряна тривога через МіГ-31К

Ввечері п'ятниці, 3 травня, в Україні в черговий раз за день оголошено сигнал повітряної тривоги.… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Не думаю, що це правильно, коли солдати НАТО вбивають російських солдатів, – Глава британського МЗС про ідею Макрона

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон застерігає від ідеї Макрона про відправлення військ НАТО в Україну,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: обмін полоненими “всіх на всіх” можливий не тільки після закінчення війни, а й у межах Саміту миру

Президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.