fbpx
Сьогодні
09:32 09 Кві 2023

ISW: для компенсації своїх наступальних можливостей росія почала активно використовувати артилерію

Російська армія почала активно використовувати артилерію, щоб компенсувати свої знижені наступальні можливості.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Військові аналітики повідомляють, що українські та російські джерела 8 квітня обговорили зниження темпів російських наступальних операцій вздовж усієї лінії фронту. Цим самим підтвердивши оцінку ISW, що загальний російський наступ наближається до кульмінації.

Фахівці Інституту вивчення війни зібрали та проаналізували дані. Вони вказують на те, що зросла динаміка використання бойової артилерії в Україні. Це відображає той факт, що російські війська використовують її для компенсації своїх знижених наступальних можливостей.

В ISW додають, що українські війська більш точні у виборі цілей. Але, ймовірно, теж отримують вигоду від того, що перебувають в обороні в більшості районів. Адже наступальні операції, як правило, викликають підвищені потреби в артилерійських засобах.

Також американські аналітики вказують і на те, що Кремль, ймовірно, посилює юридичні покарання за злочини, пов'язані з тероризмом.

Відтак, російська влада, ймовірно, планує і надалі розширювати перелік організацій, які вона вважає терористичними та екстремістськими.

Крім того, зазначають фахівці, Міноборони росії може готувати умови для нападу під чужим прапором у Сумській області.

"Незрозуміло, якого загального ефекту Кремль має намір досягти за допомогою все більш дивних і неефективних російських інформаційних операцій, в яких стверджується про українські атаки під чужими прапорами", підкреслили у звіті.

Основні висновки ISW за 8 квітня:.

  • Російська ракетна кампанія, спрямована на руйнування енергетичної інфраструктури України, остаточно провалилася, і росія, схоже, відмовилася від цих зусиль.
  • Російські війська провели обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна.
  • Російські війська продовжують здобувати успіхи навколо Бахмута, а напруженість між групою "Вагнера" та регулярними російськими військами щодо відповідальності за тактичні успіхи в Бахмуті, схоже, посилюється.
  • Російські джерела продовжували спекулювати на тему запланованого українського контрнаступу на півдні України. Зокрема, висуваючи гіпотези про можливість висадки українського десанту через Каховське водосховище.
  • Українські чиновники повідомили, що 31 дитина повернулася в Україну після депортації до Росії, оскільки російські чиновники продовжують обговорювати питання усиновлення українських дітей у російські сім'ї.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: