Командувач Повітряних Сил пояснив, чому західні літаки F-16 важливі для України

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук пояснив, чому західні літаки F-16 важливі для України.

Про це Олещук написав у Телеграмі.

За його словами, насамперед F-16 – це найкращий захист тилових регіонів. В середньому українська ППО знищує близько 75% крилатих ракет та ударних дронів. Але 25% таки долітають до своїх цілей. F-16 можуть ефективно знищувати ці повітряні загрози ще на кордонах, не підпускаючи ракети та дрони до українських міст.

Наразі російська авіація переважає українську в рази за кількістю, а головне – в загарбників технологічна перевага.

"У Повітряних Силах недостатньо сил та засобів як наземних, так і повітряних, аби ефективно захистити повітряний простір, війська на передовій та мирних жителів у прифронтовій зоні від щоденного терору ворожих ударних літаків і вертольотів. F-16 дозволять завоювати панування в повітрі, значно ослабивши ворога, рятуючи багато життів щодня", – зазначив Олещук.

Ворог дедалі частіше застосовує керовані авіабомби масою 500 кг по всій лінії фронту. Є ознаки підготовки до масового застосування КАБів масою 1500 кг.

Літаки росіян не заходять в зону ураження української ППО, дистанційно завдаючи ударів по передній лінії та прифронтових містах. Страждають мирні жителі у північних, південних, східних областях.

"F-16 мають на озброєнні ракети класу «повітря-повітря» з дальністю до 180 км. Це дозволить відігнати ворожу авіацію подалі від наших кордонів та лінії бойового зіткнення, що мінімізує вірогідність застосування керованих авіабомб та іншого озброєння повітряного базування", – наголосив Олещук.

Він зауважив, що широкий спектр сучасного високоточного озброєння F-16 дозволить завдавати високоточних ударів по російських військах при контрнаступальних діях.

"Необхідно спинити атакувальні дії ворога, завоювати перевагу в повітрі, знищити шляхи постачання техніки, боєприпасів та живої сили противника. Ці завдання зможе виконати F-16!", – підкреслив Олещук.

Літаки F-16 також допоможуть повернути контроль над морем.

«Чорне море все ще під контролем російського флоту. F-16 мають на озброєнні потужні протикорабельні ракети, які легко зможуть загнати весь ворожий флот або у порти, або на морське дно. Україні потрібно забезпечити свободу судноплавства та захист «зернових коридорів», – зазначив Олещук.

Свіжі дописи

  • Новини

Окупанти завдали удару по Миколаєву: зафіксували два влучання

Вдень 15 травня російські війська завдали кілька ударів по Миколаєву, зафіксували два влучання. Про це… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму: що відомо

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн. Про це… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Ситуація у Вовчанську – вкрай складна: окупанти займають позиції на вулицях міста

Російсько-окупаційні війська займають позиції на вулицях прикордонного міста Вовчанськ Харківської області: місцевих жителів закликають евакуюватися.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міністр Міносвіти озвучив суми грантів, які надаватимуть вступникам на навчання у вишах

У Україні в межах цієї вступної кампанії запрацює нововведення щодо грантів на вищу освіту. Абітурієнти,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

На Євробаченні-2024 українська делегація отримала штраф за футболки Free Azovstal Defenders

На пісенному конкурсі "Євробачення-2024" на представників української делегації наклали фінансовий штраф за те, що вони… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Bloomberg: Сполучені Штати планують відправити Україні ще одну батарею Patriot

Сполучені Штати Америки розглядають можливість відправити до України ще одну батарею Patriot. Про це пише… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.