Зеленський про Крим: деокупація є безальтернативною для світу

Звільнення Криму від російських загарбників є безальтернативним не лише для України, а й для світу, переконаний президент України Володимир Зеленський.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час проведення Іфтару за участю військовослужбовців-мусульман, представників дипкорпусу і Меджлісу кримськотатарського народу, повідомляє "Укрінформ"

"На землі Криму під російським триколором зараз панує зло, приниження, репресії, вбивства, війна. Але там, де почався шлях зла, саме там на нас чекає, я впевнений, і перемога, перемога над цим злом.

Деокупація Криму є безальтернативною не лише для України, а для всього світу. І я впевнений у цьому.

Так само, як ми поважаємо територіальну цілісність усіх держав від Європи до Латинської Америки, ми справедливо очікуємо поваги до територіальної цілісності нашої держави усієї України від Полісся до узбережжя Чорного та Азовського морів, від північних міст до Севастополя і Керчі.

Увесь наш схід, південь, кожна наша громада, кожна наша людина однаково заслуговують жити і жити вільно", – заявив Зеленський.

Президент наголосив, що коли Україна повернеться у Крим, тоді світові повернеться спокій, бо, за його словами, агресор програє.

"Усе інше може тільки розпалити жагу Росії воювати. Хай же агресор відчуває на собі, що нікому не дозволено ламати життя народів і обкрадати народи, нікому не дозволено ширити світом зло, руїни", – сказав президент.

Довідка

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва запропонував Україні поступитися Кримом, щоб припинити війну.
У МЗС у відповідь на це заявили, що Україна не торгує своїми територіями і не вбачає жодної причини поступатися хоча би сантиметром української землі.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський провів наради з військовими: обговорили зрив планів рф, ситуацію на фронті, постачання зброї та снарядів

Президент України Володимир Зеленський провів наради з військовими щодо ситуації на фронті, наступів військ рф… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Атаки українських дронів на НПЗ спричинили різке зростання цін на бензин у росії, – Politico

Українські удари по російських нафтопереробних заводах спричинили зростання цін на дизельне пальне на 10%. А… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

На ТОТ росіяни планують мобілізувати чоловіків через електронні повістки, – Центр нацспротиву

На тимчасово окупованих територіях України з 1 листопада міноборони РФ розпочне мобілізацію через надсилання електронних… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Українців закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги на Великдень: можливі ракетні провокації окупантів

Російські війська можуть готувати ракетні провокації по Україні у період Великодніх свят. Про це повідомляє… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Генштаб: за добу на фронті зафіксовано 96 боєзіткнень, найбільше – на Бахмутському та Авдіївському напрямках

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу противника. На… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Білий дім спростував заяви Шойгу про збиття ATACMS російською ППО

Радник Білого дому Джон Кірбі висловив заперечення заявам міністра оборони РФ Сергія Шойгу про начебто… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.