fbpx
Сьогодні
15:01 06 Кві 2023

Влада Болгарії закриває свої порти для кораблів із реєстрацією рф

Фото: З відкритих джерел

Болгарія закриває свої річкові та морські порти для кораблів, які мають російську реєстрацію. Рішення набуває чинності з 8 квітня.

Про це повідомила болгарська морська адміністрація, пише Рубрика.

Йдеться про кораблі, які мають сертифікат російського морського реєстру судноплавства.

Як пише "Укрінформ" із посиланням на PortSEurope, влада Болгарії ще у квітні 2022 року заборонила заходити до портів кораблям під російським прапором. А тепер до країни не зможуть потрапити судна, які мають російську реєстрацію, але ходять під іншим прапором.

Таке рішення країна ухвалила, щоб дотримуватися санкцій Європейського Союзу, запроваджених проти росії.

Довідка

Протягом двох останніх років Болгарія передала Україні зброї на мільярди доларів. Озброєння перевозили через інші країни, без підписання прямих угод, ідеться в розслідуванні загальноєвропейського видання Euractiv.

Ще 18 січня німецьке видання Welt повідомляло, що Болгарія таємно постачала Україні пальне та боєприпаси в перші місяці вторгнення. Так, Болгарія забезпечила третину потреб української армії в перші пів року повномасштабного вторгнення росії. За інформацією видання, постачання забезпечували США та Велика Британія.

У травні 2022-го парламент Болгарії ухвалив рішення щодо ремонту української військової техніки на підприємствах Болгарії — таку допомогу раніше анонсував прем'єр країни.

У жовтні 2022 року Болгарія приєдналася до місії ЄС для навчання українських військових. Країна планує готувати на своїй території до 15 бойових медиків на місяць, повідомило болгарське Міноборони.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: