fbpx
Сьогодні
19:41 06 Кві 2023

В Офісі Президента підмітили, що позиція Китаю щодо війни відрізняється від того, про що говорить росія

Позиція Китайської народної республіки щодо війни в Україні суттєво змінилась та не є такою, якою її описує російська федерація.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

"Позиція Китаю суттєво змінилася і не є такою, як на цьому довгий час наголошувала Росія. Росія постійно лякала світ, що за нею стоїть Китай. Сьогодні Китай відмежувався від цього", підкреслив представник ОП.

Радник голови Офісу президента наголосив, що Китай не зайняв таку ж позицію, як, наприклад, Франція. Водночас Пекін не займає ту позицію, про яку завжди говорила російська федерація.

Як писала Рубрика раніше, посол Китаю в ЄС Фу Цун назвав "риторичним прийомом" спільну заяву Москви та Пекіна про "безмежну дружбу".

Тим часом президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Пекін може відіграти важливу роль у завершенні війни на території України через свої тісні відносини з росією.

Як інформувала Рубрика, 6 квітня президент Франції Емманюель Макрон та президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зустрілися з главою Китаю Сі Цзіньпінем у Пекіні, щоб переконати Китай не підтримувати агресію росії проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: