fbpx
Сьогодні
16:53 06 Кві 2023

Перемовини Зеленського та Цзіньпіня: лідер Китаю підтвердив, що поговорить з Главою України, "коли складуться умови"

English version here

Фото: Ludovic Marin / Pool Photo via AP

Після перемовин президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн із лідером Китаю Сі Цзіньпінем очільниця Єврокомісії заявила, що порушувала питання перемовин останнього з українським президентом Володимиром Зеленським.

Про це інформує кореспондент ЄП, цитуючи її заяву на брифінгу в четвер.

"Я закликала президента Сі поговорити з президентом Зеленським, я знаю про це з телефонних розмов із президентом Зеленським, і він публічно просив про це", наголосила Глава Єврокомісії.

"Тому було цікаво почути, що президент Сі підтвердив свою готовність провести розмову, коли будуть відповідні умови і час. Я думаю, що це позитивний елемент", додала фон дер Ляєн.

Також президентка Єврокомісії розповіла, що під час переговорів із лідером КНР порушила питання повномасштабної війни в Україні. Вона підтвердила підтримку українському "мирному плану" й заявам Пекіна про неприпустимість ядерних погроз.

"Ми також розраховуємо на те, що Китай не буде прямо чи опосередковано надавати будь-яке військове обладнання Росії, оскільки всі ми знаємо, що озброєння агресора суперечить міжнародному праву і суттєво зашкодить нашим відносинам", наголосила посадовиця.

Довідка

Нагадаємо, ще на початку березня видання The Wall Street Journal повідомило, що лідер Китаю Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським уперше за час повномасштабної війни.

Планувалось, що розмова відбудеться після візиту Сі до Москви 20-22 березня. Проте цього так і не сталось.

У Вашингтоні можливу розмову лідера Китаю Сі Цзіньпіна й президента України Володимира Зеленського привітали. Там заявили, що це потенційно привнесе більше балансу й поглядів у підхід КНР.

Як писала Рубрика, 6 квітня президент Франції Емманюель Макрон та президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зустрілися з главою Китаю Сі Цзіньпінем у Пекіні, щоб переконати Китай не підтримувати агресію росії проти України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: