fbpx
Сьогодні
17:10 06 Кві 2023

Маляр пояснила, як Генштаб ухвалює оперативні рішення та що стоїть за словами "ситуація в Бахмуті під контролем"

У Міністерстві оборони розповіли, як військове керівництво ухвалює оперативні рішення та що стоїть за словами "в Бахмуті тривають бої".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

Речниця зазначила у своєму дописі, що вирішила "трохи привідкрити завісу – що стоїть за словами "в Бахмуті тривають бої". А також пояснити як приймаються оперативні рішення. Інформацію вона надає з того, що дозволили військові.

Маляр розповідає, що бойові дії супроводжуються серйозною аналітичною роботою великої кількості людей. Рішення приймаються на основі всебічного аналізу та розрахунків ймовірного розвитку ситуації:

  • При цьому оперативна ситуація на місці моніториться і доповідається в штаби 24/7;
  • штаби безперервно аналізують дії противника та динаміку зміни ситуації за багатьма критеріями;
  • керуючись отриманими даними штаби прогнозують ймовірні загрози та дії противника.

"Оперативну інформацію та зроблену аналітику безперервно доповідають командуванню Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" в зоні відповідальності якого зараз знаходиться і Бахмутський напрямок.

Командування на основі аналізу зміни ситуації, прогнозів дій ворога та оцінки наших можливостей приймає оперативні рішення та формує задачі підрозділам.

Тобто, коли ви чуєте у зведеннях слова "ситуація під контролем" – так і є". підкреслила заступниця міністра оборони.

Чому це важливо

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підтвердив, що ситуація в Бахмуті на Донеччині – найскладніша, однак ворог не контролює все місто. На цей момент Сили оборони ведуть запеклі бої із загарбниками.

Російська сторона вже неодноразово заявляла про "взяття Бахмута". Своєю чергою Генштаб ЗСУ це спростовував.

6 квітня очільник пвк "вагнер", особовий склад якої здебільшого російські "зеки" та складають основну штурмову силу загарбників, євген пригожин визнав, що ЗСУ не відступають з Бахмута.

"Треба сказати чітко, що противник нікуди не йде (з Бахмута – ред.). У них організована оборона всередині міста, спочатку залізницею, потім у районі багатоповерхівок західного кварталу міста", – відзначає очільник вагнерівців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: