fbpx
Сьогодні
Відео 19:58 06 Кві 2023

Ліван завдав удару по півночі Ізраїлю, випустивши 34 ракети: що відомо

Фото: Скріншот з відео

Масованого ракетного обстрілу з території Лівану зазнали північні прикордонні райони Ізраїлю.

Про це повідомляють The Times of Israel та "9 канал".

У ЗМІ наголосили, що сирени про наближення ракет спершу прозвучали в містах Бетцет і Шломі в Західній Галілеї недалеко від кордону з Ліваном. Згодом сирени зазвучати в інших містах регіону.

Як повідомила Армія оборони Ізраїлю, у четвер вдень із південного Лівану по Західній та Верхній Галілеї було випущено 34 ракети.

Зазначили у виданні. що 25 ракет були збиті системою ППО "Залізний купол". Проте щонайменше п'ять ракет впали на територію Ізраїлю, а місце падіння чотирьох невідоме.

За інформацією медиків, легкі поранення дістали двоє людей.

Управління аеропортів повідомило, що північний повітряний простір Ізраїлю закритий для цивільних рейсів, включаючи злітно-посадкову смугу Хайфи, Рош-Піни та Мегідо.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу скликає сьогодні ввечері військово-політичний кабінет для оцінки ситуації на півночі країни.

Міністр оборони Йоав Галант заявив, що вже надав початкові вказівки начальнику Генштабу ЦАХАЛу Герці Халеві.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен у Twitter закликав світ засудити ракетні атаки з Лівану та Сектора Газа.

"Перший день Пасхи. Поки ми сидимо за святковим столом, родина та друзі, Ізраїль стикається з ракетами з півдня та півночі. Це не випадковість. Ніхто не повинен нас випробовувати, ми вживатимемо всіх необхідних заходів, щоб захистити нашу країну і народ", – сказав Коен.

Агентство AFP з посиланням на державні ліванські ЗМІ повідомило, що Ізраїль завдав удару по південному Лівану у відповідь на ракетний обстріл.

Востаннє Ізраїль зазнавав масованих обстрілів із Лівану у серпні 2021 року, тоді було випущено 19 ракет по північному Ізраїлю.

Зазначають, що ракетний обстріл стався:

  • на тлі загострення напруженості в Ізраїлі після кількох днів ракетних обстрілів із сектора Газа,
  • зіткнень біля мечеті Аль-Акса на Храмовій горі в Єрусалимі,
  • запуску іранського безпілотника з Сирії на початку тижня.

Нагадаємо, що у мечеті Аль-Акса вночі 5 та 6 квітня відбувалися сутички палестинців із ізраїльською поліцією, повідомляє Time.

Силовики застосовували світло-шумові гранати, сльозогінний газ, кийки та гумові кулі. Було затримано понад 350 осіб. Влада Ізраїлю пояснила ці дії пошуком екстремістів, які нібито готували замах на єврейських прочан.

Учора із сектору Газа по Ізраїлю випустили дев'ять ракет. Чотири з них перехопила система "Залізний купол", ще чотири впали. 6 квітня ліванська організація шиїтів "Хезболла" заявила, що підтримає "всі заходи" у відповідь на дії ізраїльської влади.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: