fbpx
Сьогодні
18:46 06 Кві 2023

Генштаб: найінтенсивніші бойові дії тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка

English version here

Фото: Телеграм/ 10-та ОГШБр ️

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, протягом доби, завдяки мужності кожного воїна, було відбито більш як 20 атак загарбників.

Окрім того, авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

До того ж підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • 2 райони зосередження живої сили противника,
  • 2 склади пально-мастильних матеріалів,
  • ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Ситуація на напрямках фронту

Найінтенсивніші бойові дії тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

  • На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне і Роздолівка на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають жорстокі бої. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка.

Підрозділи сил оборони відбили близько 10 атак противника на зазначеній ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали більш як 15 населених пунктів, що знаходяться у районі бойового зіткнення, серед них: Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Диліївка та Шуми Донецької області.

  • На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії
    в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського та Мар'їнки, успіху не мав.

Найзапекліші бої на зазначеній ділянці тривають за Мар'їнку, де було відбито 13 ворожих атак. В той же час, обстрілів зазнали Авдіївка, Первомайське, Мар'їнка та Побєда Донецької області.

  • На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка Донецької області.

У Генштабі додали, що російські окупаційні війська продовжують зазнавати величезних втрат у живій силі, місцеві медичні заклади на тимчасово окупованих територіях повністю завантажені.

В одному із населених пунктів Сімферопольського району тимчасово окупованої АР Крим, відзначено наметове містечко для поранених російських загарбників. Станом на 4 квітня цього року, у згаданому польовому таборі на реабілітації знаходиться близько ста військовослужбовців противника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: