fbpx
Сьогодні
14:54 05 Кві 2023

Президент України у Польщі планує підписати протокол про оборонну техніку для України

English version here

Фото: Wojtek Radawanska/AFP/Getty Images

Під час візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський підпише протокол щодо постачання оборонної техніки та БТР Rosomak.

Про це інформує Bloomberg, посилаючись на опублікований канцелярією прем'єр-міністра план візиту.

Як писала Рубрика, 5 квітня Зеленський розпочав візит до Польщі. Під час низки зустрічей з польськими урядовцями, зокрема з президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким, планувалося також обговорення оборонного та економічного співробітництва.

Зазначають, що український президент підпише угоду про постачання озброєння.

"Зеленський і прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у середу підпишуть протокол про наміри щодо постачання оборонної техніки", – пише відомство.

Повідомляють, що угода включає бронетранспортер Rosomak польського виробництва.

Довідка

Зранку 5 квітня президент Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Польщі, де він зустрівся з польським колегою Анджеєм Дудою. Він вручив Зеленському найвищу нагороду країни.

Також під час візиту президента України Володимира Зеленського до Польщі може статись оформлення дорожніх карт регіональної інтеграції України з Польщею, країнами Балтії та Скандинавії.

У Польщі візит президента України Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської сприймається як велика подія. Весь світ дивиться на них як на символ незламності та цей символ приїздить до Польщі, сказала кореспондентка Еспресо Залевська.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: