fbpx
Сьогодні
Фото 11:50 05 Кві 2023

Перший в Україні: у Києві відкрили Центр стресостійкості за ізраїльськими методиками - навіщо це рішення

Фото: КМДА

У Києві відкрили перший в Україні Центр стресостійкості. Він працюватиме для запобігання стресовим травматичним станам, надання психологічної підтримки різним соціальним та професійним групам населення, зокрема демобілізованим військовим та членам їхніх родин.

Про це під час відкриття центру повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

У чому проблема?

В Україні від російської агресії постраждали сотні тисяч громадян. Вони пережили жахи окупації, зазнали фізичного насильства, згвалтувань, втратили близьких.

Яке рішення?

Для того, щоб допомогти українцям впоратися з психологічними розладами на тлі війни, Київ підписав меморандум з Ізраїльською коаліцією травми, і психологи різних служб міста пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition.

Центр стресостійкості Київ

Фото: КМДА

"Ми почали працювати над створенням Центру стресостійкості після повномасштабного вторгнення. Стало очевидно, що наші фахівці потребують навчання, аби допомагати людям, які пережили жахи окупації, зазнали фізичного насильства, згвалтувань, втратили близьких.

Центр стресостійкості Київ

Фото: КМДА

Тож Київ підписав меморандум з Ізраїльською коаліцією травми, і психологи різних служб міста пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition", наголосила Хонда.

Створення київського Центру стресостійкості стало результатом партнерської співпраці КМДА, Посольства Канади в Україні, Ізраїльської коаліції травми (ІТС), Фонду Народонаселення ООН в Україні, ГО "Новий соціальний вектор" та ГО "Інноваційні соціальні рішення".

Як це працює?

"Під час стажування столичні психологи бачили, наскільки важливою є психоедукація населення. І сьогодні ми відкриваємо наш Центр для допомоги цивільному населенню, демобілізованим військовим, їхнім родинам.

Центр стресостійкості Київ

Фото: КМДА

Також маємо подбати про зміцнення стресостійкості працівників, що забезпечують життєдіяльність міста в умовах воєнного стану: надають соціальні послуги, тримають комунальний фронт, лікують, навчають, надають публічні та адміністративні послуги", підкреслила заступниця голови КМДА.

Центр стресостійкості Київ

Фото: КМДА

Чиновниця зазначила, що Центр працюватиме з урахуванням безпекових викликів та особливостей воєнного стану.

На цей момент працюють 15 психологів.

Центр стресостійкості Київ

Фото: КМДА

Однак у планах – розширення штату та створення мережі консультаційних локацій, щоб наблизити послугу до людини.

У новому центрі облаштовані тренінгові кімнати, локації для сімейних та індивідуальних консультацій, конференц-зали.

Центр стресостійкості розташований за адресою: вул. Басейна, 1/2. Телефон: (044) 230-93-95.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: