fbpx
Сьогодні
12:44 05 Кві 2023

На Донеччині у Бахмуті прикордонники вночі відбили "мʼясний штурм вагнерівців"

Фото: ДПСУ

У донецькому місті-фортеці Бахмут підрозділи Держприкордонслужби у складі Сил оборони вночі відбили "мʼясний штурм вагнерівців": ліквідували 29 загарбників та поранили понад 40.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, пише Рубрика.

"Противник зосередив основні зусилля на спробі прориву рубежу оборони у промзоні міста-фортеці Бахмут. У цій локації на напрямку головного удару ворожих сил стояв один з опорних пунктів прикордонників.

Бій розпочався увечері, а протистояння тривало до пізньої ночі. У найзапекліший момент бою нашу позицію атакувало одночасно шість груп штурмовиків з числа ПВК "Вагнер".

Українські оборонці нищили окупантів з мінометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї. Найманців, які лізли руїнами до шанців у ближній зоні, наші захисники закидали десятками осколкових гранат", зазначили військові.

У ДПСУ наголосили, що попри перевагу в живій силі та активне застосування артилерії, російські військові успіху досягти не змогли.

Вогневим ураженням завдано значних втрат противнику:

  • лише вбитими ворог втратив 29 загарбників,
  • а поранених нараховано не менше 40 осіб

Як повідомляла Рубрика, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 5 квітня 2023 року ліквідували близько 176 тис. 240 російських загарбників, при цьому за минулу добу – ще 550 осіб.

Напередодні Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що в епіцентрі бойових дій залишаються Мар'їнка та Бахмут Донецької області, у районі останнього упродовж доби українські захисники відбили близько 20 ворожих атак.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: