49 держав світу та ЄС засудили росію за зловживання статусом постійного члена Радбезу ООН

Сорок дев'ять держав світу та ЄС засудили росію за організацію засідання Радбезу стосовно нібито правових підстав викрадення українських дітей з тимчасово захоплених територій.

Про це йдеться у спільній заяві цих країн.

"Сьогодні російська федерація знову зловживає правами та привілеями постійного члена Ради Безпеки ООН з метою поширення дезінформації стосовно організованих нею викрадень та незаконних примусових депортацій тисяч українських дітей", – йдеться у заяві.

Зазначається, що численні достовірні джерела "звертають увагу на російські незаконні депортації дітей з України до рф".

"Ці обурливі дії відбувалися у контексті повномасштабного вторгнення рф, яке ми беззастережно засуджуємо", – наголосили підписанти.

"Жодна кількість дезінформації, поширюваної рф, не зможе заперечити правду чи захистити осіб від відповідальності за їх злочини", – зазначається у заяві.

Серед її підписантів Андорра, Албанія, Австралія, Австрія, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Канада, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Грузія, Греція, Гватемала, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Італія, Японія, Південна Корея, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Монако, Чорногорія, Нідерланди, Нова Зеландія, Північна Македонія, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Сан Марино, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Україна, Велика Британія, США та ЄС.

Довідка

росія сьогодні спробувала організувати неформальну зустріч членів Радбезу за формулою Аррії про нібито правові підстави щодо викрадення українських дітей з окупованих територій, запросивши на неї львову-бєлову. Велика Британія заблокувала трансляцію виступу львової-бєлової на ресурсах ООН, закликавши її відповідати за свої дії в Гаазі.

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента рф володимира путіна і львової-бєлової, яких підозрюють у незаконній депортації дітей з окупованих територій України в росію щонайменше з лютого 2022 року.

Свіжі дописи

  • Новини

Історичний момент: люксова яхта Медведчука Royal Romance набула статусу українського судна, – АРМА

Люксова 92-метрова яхта Royal Romance колишнього народного депутата Віктора Медведчука отримала статус українського судна, що означає… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Окупанти завдали удару по Миколаєву: зафіксували два влучання

Вдень 15 травня російські війська завдали кілька ударів по Миколаєву, зафіксували два влучання. Про це… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму: що відомо

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн. Про це… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Ситуація у Вовчанську – вкрай складна: окупанти займають позиції на вулицях міста

Російсько-окупаційні війська займають позиції на вулицях прикордонного міста Вовчанськ Харківської області: місцевих жителів закликають евакуюватися.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міністр Міносвіти озвучив суми грантів, які надаватимуть вступникам на навчання у вишах

У Україні в межах цієї вступної кампанії запрацює нововведення щодо грантів на вищу освіту. Абітурієнти,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

На Євробаченні-2024 українська делегація отримала штраф за футболки Free Azovstal Defenders

На пісенному конкурсі "Євробачення-2024" на представників української делегації наклали фінансовий штраф за те, що вони… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.