fbpx
Сьогодні
12:57 03 Кві 2023

Федорова запросили на зустріч міністрів цифровізації G7 в Японії

Фото: З відкритих джерел

Уряд Японії запросив віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова взяти участь у зустрічі міністрів з питань цифровізації країн "Групи семи" (G7).

Про це повідомляє Kyodo News.

Як зазначається, у межах підготовки до травневого саміту країн G7, який розпочнеться в Хіросімі 19 травня, планується провести дев'ять міністерських дискусій із широкого кола міжнародних питань, у центрі уваги кожної з яких перебуватиме подолання викликів і загроз, спричинених агресією росії проти України.

Японська сторона запросила Федорова у Токіо на зустріч міністрів країн G7, відповідальних за цифровізацію, що відбудеться 29-30 квітня, та поділитися досвідом України з протидії масованим російським кібератакам і усунення вразливостей телекомунікаційної інфраструктури.

За даними японського уряду, українська сторона розглядає можливість поїздки Федорова до Японії.

У межах підготовки до саміту G7 також планується провести 15-16 квітня зустріч міністрів енергетики, клімату та навколишнього середовища, щоб обговорити енергетичну безпеку та скорочення викидів вуглецю при підтримці економічного зростання.

Глави зовнішньополітичних відомств країн G7 16-18 квітня обговорять виклики регіональній і глобальній безпеці з боку росії та Китаю, а також Північної Кореї з її ракетно-ядерною програмою. Топдипломати, зокрема, оцінять ефективність антиросійських санкцій і перспективи посилення тиску на москву, а також можливості протидії Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Міністри фінансів і керівники центральних банків найбільш розвинених держав 11-13 травня проведуть переговори щодо перспектив відновлення світової економіки після пандемії коронавірусу, розв'язання боргових проблем країн, що розвиваються, а також підтримання глобальної фінансової стабільності на фоні війни росії проти України.

Подолання продовольчої кризи, проблему високих цін на продукти харчування та дестабілізацію ключових ринків зернових культур і добрив через російську агресію проти України 22-23 квітня обговорюватимуть міністри сільського господарства.

Також заплановані зустрічі міністрів праці (22-23 квітня), міністрів науки і технологій (12-14 травня), глав освітніх відомств (12-15 травня) та очільників міністерств охорони здоров'я (13-14 травня).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: