fbpx
Сьогодні
17:16 03 Кві 2023

Федоров прокоментував можливість вручення повісток через месенджери: технічно неможливо, принаймні "умовно цьогоріч"

Фото: З відкритих джерел

Наразі в Україні  вручати повістки через месенджери технічно неможливо, принаймні "умовно цьогоріч".

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтервʼю Liga.net.

За його словами, це неможливо зробити суто технічно, адже в Україні немає якісного реєстру військовозобовʼязаних, а до ідентифікатора реєстру не привʼязаний верифікований номер телефону.

Раніше член оборонного комітету Верховної Ради Федір Веніславський розповідав, що в парламенті думають над тим, щоби дозволити розсилати повістки у Viber чи Telegram.

Федоров додає, що Веніславський "або некоректно висловився, або це просто вирвано з контексту". "Не думаю, що це серйозне політичне бачення", – зазначає міністр цифрової трансформації України.

Раніше Федір Веніславський спростував тезу голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії про те, що мобілізацію в Україні можуть посилити, якщо тактичну ядерну зброю рф таки розмістять у білорусі.

Довідка

25 березня 2023-го президент росії володимир путін заявив, що росія нібито розмістить тактичну ядерну зброю в білорусі. Україна після цього оголосила, що скликає термінове засідання Радбезу ООН.

Ми не підтримуємо будь-які спроби ухилитися від мобілізації, але важливо розуміти свої права й не допускати, щоб ними зловживали. Потрібно, щоб мобілізація відбулася відповідно до закону.

В Україні заборонили виїзд чоловікам призовного віку, але є винятки, наприклад: виїхати можуть студенти іноземних ВНЗ, чоловіки, які мають посвідчення про відстрочку від призову, висновок військово-лікарської комісії про непридатність, самостійно виховують неповнолітню дитину й деякі інші категорії. Також чоловікам, які працюють в IT, можуть дозволити виїжджати за кордон під час воєнного стану.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: