fbpx
Сьогодні
09:05 02 Кві 2023

Війська рф перебувають у "пастці" на Кінбурні: Гуменюк пояснила головну проблему окупантів

English version here

Українські військові тримають російських агресорів у пастці на Кінбурнській косі Миколаївщини, постійно працюючи над створенням "снарядного голоду" у загарбників, що перебувають у цій останній окупованій армією рф частині регіону.

Про це розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Речниця ОК "Південь" зазначила, що українські захисники намагаються взяти під контроль, зокрема, шляхи, якими загарбники на Кінбурнській косі отримують постачання.

мапа Кінбурн

Як повідомила Гуменюк, українські бійці методично й ефективно беруть під контроль не лише частини території Кінбурнської коси, а й її сполучення з материковою частиною Херсонщини. Оскільки саме звідки загарбникам на півострові надходять снаряди.

Результатом успіхів українців став "снарядний голод" агресорів на Кінбурнській косі та зниження кількості обстрілів з її території по підконтрольних районах України.

"Наша продуктивна робота по Кінбурнській косі має хороші результати. Зокрема за минулу добу жодного обстрілу навіть в акваторії Дніпробузького лиману не було. Це говорить про те, що у ворога дійсно суттєвий голод боєприпасів на тій ділянці місцевості.

Їм важко туди підтягувати резерви навіть вже тому, що ми намагаємося брати під контроль не тільки частини самого півострова, а й сполучення з материком. Там, де ворог використовує ці маршрути для підтягування боєприпасів і озброєння", – сказала начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру.

Спікерка наголосила, що зі значної частини півострова вже виїхало місцеве населення. Проте ближче до материка загарбники досі використовують цивільних як живий щит.

Нагадаємо, нещодавно ЗСУ знищили склад із БК ворога на Кінбурнській косі і два дрони-розвідники. "Бавовна" там чатує на загарбників регулярно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: