fbpx
Сьогодні
09:17 02 Кві 2023

ISW: росія провалила так званий великий наступ та не досягла своїх цілей у березні

Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

Російській федерації не вдалося реалізувати так званий "великий" зимовий наступ, вона також не досягла поставлених цілей з повного захоплення Донецької та Луганської областей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Як повідомляють військові аналітики, російські, українські та західні джерела писали 1 квітня, що зимовий наступ армії рф не досягнув поставленої Кремлем мети. А саме, захопити території по адміністративних кордонах Донецької та Луганської областей до 31 березня.

Окрім того, російські військові блогери стурбовані тим, що війська рф повинні завершити свої наступальні операції в Бахмуті та Авдіївці, вказують експерти. Блогери рф наголошують, що це потрібно, щоб підготуватися до українських контрнаступів, які вони очікують між 16 квітня та 9 травня.

Військові блогери підкреслили своє розчарування тим, що протягом зими не було вирішальних боїв. Також вони зазначили, що росія не зможе продовжувати широкомасштабну наступальну операцію, якщо не зможе утримати під контролем Бахмут та Авдіївку впродовж наступних тижнів.

В ISW нагадують, що недавно вони оцінювали російський зимовий наступ. Фахівці впевнені, що навряд чи наступ рф буде успішним через постійну нездатність командування окупантів зрозуміти часові та просторові відносини, пов'язані з такою кампанією.

Інститут також оцінював, що росії не вистачить бойової потужності, необхідної для проведення більш ніж однієї великої наступальної операції в Донецькій і Луганській областях. А триваючі призовні кампанії в росії та на окупованих українських територіях можуть свідчити про те, що рф готується до нестачі резервів.

Окрім в ISW зазначають, що зростаючі спекуляції щодо змін у російському військовому командуванні. Це, ймовірно, вказує на те, що росія може незабаром провести перестановки у вищому військовому командуванні рф через невдалу зимову наступальну операцію.

Основні висновки аналітиків ISW за 1 квітня:

  • Російські війська провели обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна.
    При цьому вони не здобули жодних підтверджених успіхів у Бахмуті та його околицях і продовжили наступальні операції вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк.
  • Крім того, окупанти продовжували будувати оборонні споруди на окупованому півдні України.
  • Росія розпочала піврічний призов на військову службу 1 квітня, найбільший призов з 2016 року.
  • Російські окупаційні чиновники продовжують депортувати українських дітей до Росії за програмами відпочинку та реабілітації.
  • Націоналістичні діячі рф критикують президента Білорусі Олександра Лукашенка за те, що він не продовжує зусилля зі створення Союзної держави між росією та Білоруссю з середини 1990-х років.

Нагадаємо, як заявляли у британській розвідці, плани російського військового командування розширити підконтрольні території Донбасу під час зимового наступу зазнали невдачі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: