fbpx
Сьогодні
20:14 01 Кві 2023

В Україні за день виписали понад 3 тис. е-рецептів, препарати продаються в аптеках, як і раніше, – МОЗ

Із 1 квітня в Україні продовжують продавати препарати, як і раніше. Хоча напередодні 31 березня під аптеками утворювалися черги, адже раніше доступні препарати на зразок "Німесил" та інші мали відпускати тільки за наявності рецепта.

У МОЗ із запізненням реагували: міністр Ляшко запевнив, що й надалі відпускатимуть без рецепта ліки, які безрецептурно реалізовувалися до 1 квітня.

Натомість препарати, які раніше відпускалися за паперовим рецептом, від сьогодні зможуть відпускатися ще й за електронним рецептом. Це додатковий електронний інструмент.

"За сьогодні в Україні уже виписано понад 3000 електронних рецептів на різні рецептурні препарати.

Перші результати використання сервісу лікарями та пацієнтами показали, що хвилювання виявилося марним – потрібні препарати можна купити в аптеках як і раніше, адже їх перелік і умови відпуску не змінилися", – повідомляє МОЗ.

У міністерстві зазначають, що черг уже в аптеках немає.

"Більшість ліків першої необхідності не потребують рецепта. Ті ліки, що і раніше були рецептурними, тепер просто можна буде отримати ще й за електронним рецептом. На час війни також за потреби пацієнти можуть отримати і паперовий рецепт", – додають у МОЗ.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: