fbpx
Сьогодні
Відео 14:45 01 Кві 2023

В Україні з'явилися відеоінструкції з самозахисту для жінок: навіщо це рішення

Серію відеоінструкцій із самозахисту в різних небезпечних ситуаціях створила для українок громадська організація "Ла Страда – Україна".

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

"Проблема сексуальних домагань сьогодні як ніколи на часі. Останнім часом збільшується кількість гучних випадків, пов'язаних із сексуальними домаганнями у вишах, громадському транспорті, потягах, на роботі, в громадських місцях", зазначили в організації.

Яке рішення?

Як повідомляють в організації, було створено серію з 20 роликів, яка розповідає як убезпечити себе в громадських місцях.

Як це працює?

Відеоінструкція розміщена на каналі ГО "Ла Страда – Україна" в YouTube. Відеоінструкції були створені спільно з медіа "ШоТам" та фітнес-студією "Інтеграл". Також організація провела курс із самозахисту для дівчат.

Довідка

Дані досліджень, які провели в ОБСЄ, говорять про те, що в Україні 49% жінок віком від 15 років і старше зазнавали сексуального домагання, причому 17% респонденток стверджують це сталося протягом 12 місяців, що передують дослідженню.

Сексуальні домагання це не лише пропозиція або примус до інтимних стосунків. Це порушення особистих кордонів та субординації без згоди, висловлювання, жести та дії, які змушують людину відчувати себе некомфортно, принижують її чи лякають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: