В Україні вступив у дію закон про е-резидентство

Почав діяти закон про е-резидентство, що дозволить іноземним IT-спеціалістам ставати підприємцями в Україні та сплачувати податки онлайн.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

У Мінцифри зазначають, що після затвердження всієї необхідної додаткової нормативно-правової бази іноземні IT-спеціалісти зможуть ставати підприємцями в Україні та сплачувати податки в держбюджет – і все це онлайн.

Нині органи влади тестують сервіс, за допомогою якого іноземці зможуть подавати заявку на отримання статусу е-резидента.

«Після завершення тестування плануємо залучити близько 1000 е-резидентів. Очікуємо на надання останнього дозволу від НБУ, який допоможе запустити проєкт повноцінно. Ідеться про можливість для е-резидентів переказувати кошти на власний рахунок за кордоном у валюті», — зазначив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

За його словами, проєкт принесе додаткові прибутки для бюджету і сприятиме популяризації України як світового IT-бренду та зростанню її позицій у міжнародних рейтингах, зокрема Doing Business.

Запуск проєкту е-резидентства дасть змогу іноземцям у кілька кліків ставати підприємцями в Україні; дистанційно управляти своєю справою за допомогою сучасних технологій, відкривати банківські рахунки та керувати ними; підписувати документи електронним підписом; сплачувати податки на пільгових умовах.

Згідно із законом, е-резидентами не можуть стати підприємці, які мають дохід в Україні. Громадяни росії та країн, що входять у «сірий» чи «чорний» список FATF, також не можуть стати е-резидентами.

Як повідомлялося, е-резидентство – особливий статус іноземного громадянина в Україні. Він забезпечує іноземцю або особі без громадянства, котрі досягли вісімнадцятирічного віку, можливість одержувати кваліфіковані електронні послуги, доступ до інформаційно-консультаційним сервісів, спрощує процедури отримання адміністративних послуг та укладення цивільно-правових угод, а також дозволяє дистанційно відкривати рахунки і вести бізнес в Україні.

У березні НБУ надав право е-резидентам відкривати поточні рахунки в банку.

Свіжі дописи

  • Новини

Естонський депутат, який під час марафону на велосипеді зібрав понад €30 тисяч для ЗСУ, зустрівся з Кулебою

Естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 кілометрів на велосипеді зі столиці Естонії Таллінна до Києва,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Литва зміцнює охорону кордону з рф: планують розмістити “парк інженерних засобів”

На литовській частині державного кордону з росією планується розмістити парк інженерних засобів для призупинення можливого… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Основна частина допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через декілька місяців, – NYT

Сполучені Штати вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на 1 мільярд… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Четверта за день: в Україні знову лунає масштабна повітряна тривога через МіГ-31К

Ввечері п'ятниці, 3 травня, в Україні в черговий раз за день оголошено сигнал повітряної тривоги.… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Не думаю, що це правильно, коли солдати НАТО вбивають російських солдатів, – Глава британського МЗС про ідею Макрона

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон застерігає від ідеї Макрона про відправлення військ НАТО в Україну,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: обмін полоненими “всіх на всіх” можливий не тільки після закінчення війни, а й у межах Саміту миру

Президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.