fbpx
Сьогодні
19:59 01 Кві 2023

У Римі затримали екоактивістів, які вилили "нафту" у відомий фонтан в центрі міста

У Римі затримали трьох активістів з ініціативи "Останнє покоління", які вилили у фонтан в центрі міста чорну рідину, що мала символізувати нафту.

Про це повідомляє ANSA.

Двоє юнаків і дівчина принесли воду, підфарбовану в чорний деревним вугіллям, та вилили її у фонтан Баркачча в бароковому стилі на площі Іспанії.

Коментуючи свою акцію, вони наголосили, що вважають недостатньою нинішню політику уряду для того, щоби спинити катастрофічні зміни клімату, що загрожують економічним та соціальним колапсом у багатьох країнах і неконтрольованою міграцією. "Є лише один спосіб зупинити цей рух до колективного суїциду – припинити викиди від викопних палив… Ми просимо уряд припинити інвестиції у те, що шкідливо для довкілля", – заявили активісти.

Одразу після того їх затримали поліцейські, молодим людям загрожують звинувачення у завданні шкоди громадському майну.

Мер Рима Роберто Гуалтьєрі засудив акцію, зазначивши, що Рим вже впроваджує політику для досягнення кліматичної нейтральності. "Ризикуючи завданням шкоди об'єктам нашої культурної спадщини ми ніяк не допоможемо довкіллю… Ми готові зустрічатися і говорити про те, як збільшити наші зусилля – але такі дії не вихід", – зазначив він.

Відреагував на акцію і міністр культури Дженнаро Санджульяно. "Вже час сказати "годі": ми маємо справу із систематичним вандалізмом щодо об'єктів нашої мистецької і культурної спадщини, і це не має нічого спільного із захистом довкілля. Усі, хто завдає шкоди історичному спадку, мають отримувати суворе покарання", – заявив він.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: