fbpx
Сьогодні
15:34 01 Кві 2023

У МОК засудили рішення України не брати участі у змаганнях, де будуть росіяни та білоруси

English version here

Фото: REUTERS/Benoit Tessie

Міжнародний олімпійський комітет засудив рішення щодо відмови українських спортсменів брати участь у змаганнях за участю російських та білоруських атлетів.

Про це йде мова у пресрелізі Міжнародного олімпійського комітету, якій оприлюднив Reuters, повідомляє indianexpress.com.

У комітеті наголосили, що уряди не мають права приймати рішення про бойкот спортивних змагань.

"МОК завжди стверджував, що уряди не вирішують, які спортсмени можуть брати участь у яких міжнародних змаганнях", зазначили у МОК.

Окрім того, у пресрелізі підкреслили, що у разі виконання рішення українського уряду про бойкот змагань, в яких беруть участь росіяни та білоруси, нібито постраждають саме спортсмени з України.

"Якщо таке рішення буде реалізовано, це лише зашкодить спільноті українських спортсменів і жодним чином не вплине на війну, яку світ хоче зупинити, і яку МОК так різко засудив", – йде мова в заяві організації.

Там також наполягають, що на Олімпіадах нібито постійно змагаються один з одним атлети з країн, які перебувають у стані воєн.

"Через той факт, що, на жаль, у світі занадто багато воєн, збройних конфліктів і криз, ми бачили майже на всіх Олімпіадах спортсменів, які змагалися один з одним, попри те, що їхні країни перебувають у стані війни чи конфлікту", – зазначили у МОК.

Як писала Рубрика, 30 березня Кабмін ухвалив рішення, що Україна бойкотуватиме змагання, на яких виступатимуть спортсмени з рф чи білорусі.

Довідка

Нагадаємо, що згідно з рішенням Виконкому МОК, федераціям рекомендовано повертати атлетів з росії та білорусі у нейтральному статусі. Однак лише в індивідуальних змаганнях, не в командних стартах.

Зазначимо, що на одному й тому ж старті можуть проходити змаганнях в особистих та командних стартах. На цей час невідомо, чи поширюватиметься заборона на увесь турнір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: