fbpx
Сьогодні
17:15 01 Кві 2023

Сили тероборони розпочали курс "Вишкіл капітанів": він заснований на стандартах НАТО

Сили територіальної оборони розпочали заснований на стандартах навчання держав-членів НАТО курс "Вишкіл капітанів", покликаний оперативно вирішити проблему браку кваліфікованих командирів середньої ланки.

Із посиланням на Телеграм Міністерства оборони України, про це заявив начальник штабу – заступник командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України бригадний генерал Сергій Собко.

За його словами, до початку повномасштабного вторгнення Сили тероборони налічували трохи більше шести тисяч особового складу.

"Сьогодні нас десятки тисяч: хтось з військовим досвідом, більшість – вчорашні цивільні. Але ми об'єднані бажанням бити загарбників", – зазначив бригадний генерал.

За інформацією Собка, з початку відбиття російської навали не кожен підрозділ мав достатньо часу на підготовку. Деяким батальйонам довелося одразу займати бойові позиції. Інші змогли отримати необхідні навички.

Зараз майже всі підрозділи уже з бойовим досвідом. Тероборонівці брали участь у контрнаступі на Харківщині та Донеччині. Обороняли Київ, Харків, Суми, Чернігів, звільняли Херсон, Лиман, Ізюм, Куп'янськ та інші міста, нагадав Собко.

Сьогодні, за його словами, воїни ТРО виконують завдання на найгарячіших ділянках фронту: біля Вугледара, Авдіївки, Бахмуту, Кремінної.

"Щоб оперативно вирішити проблему браку кваліфікованих командирів середньої ланки, взводів та рот, ми розпочали унікальний для наших Збройних сил навчальний проєкт під назвою "Вишкіл капітанів", – поінформував Собко.

В основу курсу покладено стандарти навчання держав-членів НАТО та враховано досвід російсько-української війни. Інструктори курсу – бойові офіцери, що пройшли підготовку за кордоном і передають досвід іншим.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: