fbpx
Сьогодні
11:24 01 Кві 2023

Рішення Кабміну: українським спортсменам не можна буде брати участь у змаганнях, де будуть представлені російські атлети

English version here

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, за яким українським спортсменам не можна буде змагатися на турнірах, де будуть представлені атлети з російської федерації чи білорусі.

Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов в ефірі телемарафону "Єдині Новини".

Пропозиція про відмову участі українських спортсменів у змаганнях, де будуть представники рф надійшла від  міністра молоді та спорту України, а також президента НОК України Вадима Гутцайта.

На основі цього і було ухвалене протокольне рішення Урядом України.

Це рішення поширюється на усі змагання, включно з відбірковими стартами на Олімпіаду-2024.

На цей момент на сайті Уряду України це "протокольне рішення" ще не опубліковане, як саме воно діятиме поки невідомо.

"На засіданні Уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях [на Олімпіаду-2024] тільки там, де нема росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної", – заявив Немчінов.

Це рішення є відповіддю українського Уряду на оновлені рекомендації МОК щодо участі в змаганнях атлетів з росії та білорусі.

Також Олег Немчінов додав, що спортсменам потрібно думати не про кар'єру у контексті бойкоту змагань, а про збережене життя.

"Що робити самим спортсменам? Знаєте, я нікому не побажаю… Учора був на черговому похороні свого доброго знайомого, який віддав понад 20 років легкій атлетиці, і загинув на Харківському напрямку. І в якого залишилося троє дітей.

Він добровільно пішов на другу війну. І прослужив він не на кухні, якщо можна так сказати. Тобто він був у бойових підрозділах.

Так от я хочу сказати нашим колегам-спортсменам, які переживають, що через заходи МОК та допущення росіян чи білорусів до змагань, а відповідно українці не зможуть взяти участь, що поламається кар'єра чи щось інше. Зате залишиться життя ваше і ваших дітей", резюмував Немчінов.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Виконкому МОК, федераціям рекомендовано повертати атлетів з росії та білорусі у нейтральному статусі. Однак лише в індивідуальних змаганнях, не в командних стартах.

Зазначимо, що на одному й тому ж старті можуть проходити змаганнях в особистих та командних стартах. На цей час невідомо, чи поширюватиметься заборона на увесь турнір.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: