fbpx
Сьогодні
12:01 01 Кві 2023

Порушення приватності: Італія першою з країн світу офіційно заборонила ChatGPT

Через порушення приватності Італія першою з країн світу офіційно заборонила доступ до чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT.

Про це повідомила прес-служба Національного управління із захисту персональних даних.

Як зазначили у організації, рішення про заборону доступу до чат-боту вже набуло чинності.

У відомстві розповіли, що 20 березня було порушено конфіденційність даних розмов користувачів та платіжної інформації людей, які купували платну версію ChatGPT.

Заборона дозволить обмежити обробку даних користувачів ChatGPT з Італії. Компанія має 20 днів, щоб відреагувати на рішення італійської влади. Якщо вона цього не зробить, їй загрожує штраф у розмірі 4% річного обороту або 20 мільйонів євро в залежності від того, що виявиться більшим.

Таким чином, Італія стала першою країною у світі, де заборонено доступ до чат-боту.

Варто зауважити, що ЗМІ повідомляли про збій у ChatGPT, через який користувачі могли бачити теми розмов з чат-ботом, які їм не належали.

Нагадаємо, раніше головна установа правопорядку Європейського Союзу зробила звіт про вплив великих мовних моделей на злочинний світ та правоохоронні органи.

 Довідка

Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT запустила в листопаді 2022-го компанія OpenAI, яку заснували Ілон Маск і Сем Альтман.

За січень 2023 року ChatGPT встановив рекорд щодо найшвидшого зростання бази користувачів, охопивши 100 мільйонів. В Україні штучний інтелект став доступним у лютому 2023 року.

У березні 2023-го компанія OpenAI випустила нову "більш потужну" версію штучного інтелекту ChatGPT.

ChatGPT уміє створювати тексти, перекладати, вести діалоги, писати вірші й жартувати. Доступність інструменту викликала дискусії щодо академічної доброчесності й дезінформації.

Організація Future of Life Institute оприлюднила відкритий лист із закликом призупинити розвиток систем штучного інтелекту, потужніших за ChatGPT-4.

Його вже підписали засновник SpaceX Ілон Маск, співзасновник Apple Стів Возняк й історик Юваль Ной Харарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: