fbpx
Сьогодні
15:09 01 Кві 2023

Очільник Міноборони Німеччини Пісторіус назвав загальну кількість Leopard, які передадуть Україні

English version here

Фото: Leopard 2 (GettyImages)

Країни Північноатлантичного альянсу мають намір передати Україні два батальйони з німецькими танками Leopard 2, а також чотири батальйони з Leopard 1, що становитиме загалом 160 одиниць.

Про це розповів міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв'ю виданню Die Welt.

Як наголосив очільник німецького відомства, відправити українцям більше саме такого озброєння навряд чи вдасться. Адже "ресурси союзників обмежені".

Міністр також додав, що й Німеччина "не може віддати все, бо є резерви, які не можна витрачати".

"Я не бачу сценарію, за якого вийде відправити Україні додаткові Leopard понад те, про що було оголошено", зауважив Пісторіус.

Водночас очільник Міноборони Німеччини розповів, що Польща спільно з союзниками відправить Україні два батальйони Leopard 2, загальною кількістю 60 танків.

Окрім того, до кінця року до них додадуться 100 танків Leopard 1, зібраних у чотири батальйони. Глава Міноборони Німеччини додав, що США разом із Британією теж поставляють танки.

"На жаль, у країн НАТО танки не стоять просто так, чекаючи відправлення. Попри це, я вважаю, що в середньостроковій перспективі вдасться покрити потреби України", – підсумував Пісторіус.

Нагадаємо, що Німеччина вже передала Україні обіцяні 18 танків Leopard 2 у рамках коаліції партнерів.

Також Польща стала першою з країн-партнерів, яка передала Україні сучасні танки Leopard 2. Окрім них, передачу цієї техніки українцям здійснила і Португалія.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: