fbpx
Сьогодні
10:04 01 Кві 2023

Маляр прокоментувала ситуацію на сході: війська рф не можуть захопити Бахмут та намагаються оточити Авдіївку

Російська армія продовжує вести наступ одночасно на чотирьох напрямках, але переважно без успіху. Загарбники не можуть захопити Бахмут, а також намагаються оточити Авдіївку.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву заступниці міністра оборони Ганни Маляр у Телеграмі.

"Якщо простою мовою підсумувати зведення, то: ситуація на Сході у районах ведення оборонної операції залишається досить складною", зазначила представниця Міноборони.

Маляр підкреслила, що ворог проводить основні наступальні дії одночасно на чотирьох напрямках, а саме: Лиманському, Бахмутському, Мар'їнському та Авдіївському.

Заступниця міністра також додала, що наступ у противника переважно не має успіху.

"Найбільші зусилля зосереджує на встановленні контролю над Бахмутом, намагається просуватись до центральної частини міста, на окремих ділянках має незначні перемінні успіхи.

Але захопити місто не може. Довкола і в самому місті тривають жорсткі бої. Також ворог веде наступальні дії в районі Авдіївки з метою оточити місто та блокувати шляхи постачання", повідомила Маляр.

Також представниця Міноборони зазначила, що бої тривають у Білогорівці та у Мар'їнці.

Нагадаємо, раніше повідомили в Міноборони, що бої за місто-фортецю Бахмут стали найдорожчими для росії за весь час повномасштабної війни і час не грає на руку російським загарбникам.

Тим часом українські військові не дають російським окупантам оточити Авдіївку, у своїх намаганнях противник зазнає значних втрат.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку майже 174 тисячі вояк, лише за минулу добу понад 600 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: