fbpx
Сьогодні
13:24 01 Кві 2023

ISW: українські Сили оборони провели контратаку на південний захід від Бахмута та відновили втрачені позиції

English version here

Українські сили відновили свої позиції навколо Бахмута Донецької області, проте російські війська мають деякі успіхи у самому місті.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики зазначили, що війська рф продовжили штурм міста-фортеці Бахмут та провели марні наступальні дії на північний захід від міста у районі Оріхово-Василівки.

"Українські війська відновили позиції навколо Бахмута, і українські чиновники продовжують наголошувати на важливості продовження оборони України в цьому районі 31 березня", – наголошують в Інституті вивчення війни.

Як свідчать геолокаційні дані, українські воїни контратакували на південний захід від Бахмута та відновили втрачені позиції на південь від Іванівського, що розташоване за близько 7 км на південний захід від міста.

Тим часом ISW нагадує, що в Міноборони України називають штурми Бахмута "найдорожчою операцією".

Як наголошувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, "час, озброєння, техніка та величезні втрати, витрачені противником на захоплення Бахмута не виправдовує себе з точки зору військової доцільності".

Окрім того, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський також заявив, що окупаційні підрозділи на окремих ділянках Бахмута помітно нервують. У них все менше часу та людських ресурсів.

Попри вдалі контратаки українських сил, окупанти все ж досягли певних результатів у самому Бахмуті.

Геолокаційні дані свідчать про те, що прапор "Вагнера" з'явився на будівлі в центрі Бахмута. Вона розташована у кількох кварталах від будівлі міської адміністрації.

Підрозділи ПВК продовжували атакувати північний і південний Бахмут, а також без успіху намагалися наступати на захід у напрямку до Хромового.

Разом з тим один російський воєнкор визнав, що бойовикам "Вагнера" не вдається досягти значного прогресу в Бахмуті. А всі атаки в місті та навколо нього марні.

Ватажок "Вагнера" Євген Пригожин підтвердив, що ознак відходу сил ЗСУ з Бахмута немає. Він закликав регулярні російські сили навколо міста продовжувати утримувати фланги й підтримувати операції там.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: