fbpx
Сьогодні
14:58 31 Бер 2023

Зеленський заявив, що світ змінився, побачивши Бучу після російської окупації

English version here

Президент Володимир Зеленський заявив, що у Бучі після її деокупації світ побачив російське зло і прокинувся.

Про це він сказав у Бучі на урочистостях з нагоди річниці визволення міста від російських загарбників, повідомляє  Укрінформ.

"Минув рік від того дня, коли відбулося вигнання російських окупантів із нашого міста Буча. Міста, про яке тоді світ ще не знав. Міста, про яке відтоді світ уже не забуде. Ми не дамо забути. Людська порядність не дасть забути", – наголосив глава держави.

Він зазначив, що на вулицях Бучі світ побачив російське зло без маскування, побачив те, що кремль "прагнув принести на інші вулиці України, інші вулиці Європи і світу, які могли би згубити російські окупанти,.. якби не українці".

Президент підкреслив, що український народ зупинив "найбільшу антилюдську силу нашого часу, силу, яка зневажає і хоче знищити все те, що дає значення людині".

"Чому росія вбиває? Для чого росія знущається, катує, тероризує? Вона прагне знищити гідність людей, щоб людина значила нуль, щоб звичайна людина на території, яку кремль контролює, була тільки пилом під ногами тих, хто утримує владу", – заявив він.

За словами Зеленського, так є у росії сьогодні.

"І так ніколи не буде в Україні, ніколи в усій Європі, на землі кожного з народів, які захищають свободу, як ми це робимо сьогодні, захищаючи свободу разом з нами", – переконаний він.

Президент підкреслив: "Буча стала тим містом, побачивши яке після російської окупації світ дійсно змінився, світ реально прокинувся".

Він наголосив, що понад 400 днів український народ відбиває геноцидну повномасштабну агресію росію, і в цьому нам допомагають друзі – народи, які "так само, як і ми, вірять у те, що життя, життя людини, є найвищою цінністю".

Зеленський подякував усім народам, які підтримують Україну, лідерам країн, присутнім на урочистостях у Бучі, й кожній державі, яка представлена на сьогоднішніх заходах.

"На нашій українській землі відбувається битва за основу вільного світу. Ми точно переможемо в цій битві. російське зло впаде саме тут, в Україні, і більше не зможе піднятися. Людяність переможе. Але людство має пам'ятати кожне українське місто, чий героїзм і стійкість дають майбутнє усім, хто цінує життя", – наголосив Президент.

В урочистостях у Бучі беруть участь Президент Республіки Молдови Мая Санду, Прем'єр-міністр Республіки Словенія Роберт Голоб, Прем'єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович, Прем'єр-міністр Словацької Республіки Едуард Хегер.

Як повідомлялося, місто Бучу поблизу Києва звільнили від російських окупаційних сил 31 березня 2022 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: