fbpx
Сьогодні
21:00 31 Бер 2023

Український Глобальний Університет відкриває набір студентів на 2023: як працює це рішення

Український Глобальний Університет оголошує набір-2023 на навчання у провідних університетах світу.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

"Відтік мізків дуже сильно вдарив по Україні. Незважаючи на високий рівень безробіття, зараз також існує величезний попит на спеціалістів. Реформується багато державних інституцій. Цей історичний момент унікальний, і Україна буде однією з найперспективніших країн для роботи. Тут ви зможете здобути набір унікальних компетенцій, які в подальшому сприятимуть вашому кар'єрному зростанню", – підкреслює Дарина Марчак, перша заступниця Міністра соціальної політики України.

Яке рішення?

У березні 2022 року, в перші тижні жорстокого російського вторгнення, коли українські школи та університети перетворилися на цілі ракетних ударів, була започаткована ініціатива Український глобальний університет.

Українські навчальні заклади та громадські інституції за підтримки держави об'єдналися разом, щоб підтримати талановитих студентів та науковців і надати їм кращі освітні і дослідницькі можливості, незважаючи на постійні виклики, спричинені вторгненням. За цей час 52 українські студенти змогли розпочати безкоштовне навчання в європейських та американських університетах.

Як це працює?

22 березня УГУ провів щорічну конференцію, під час якої засновники ініціативи анонсували набір студентів на навчальні програми провідних університетів світу у 2023 році.

"Майбутнє освіти та науки в Україні – це наша відповідальність. Ми не хочемо, щоб в Україні був відтік мізків. Багато інституцій по всьому світу запропонували можливості для студентів та викладачів покинути українські заклади освіти. В близькій перспективі це добре для студентів і викладачів, але це шкодить інституціям і довгостроковим перспективам української науки та академічних кіл. Ми повинні думати про співпрацю з міжнародними установами, як ми це робимо в рамках Українського Глобального Університету. Це та модель, якою ми повинні рухатися далі", – сказав Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки.

Пітер Ловен, директор Школи глобальних відносин та публічної політики Мунка, Університет Торонто, погоджується, що українські навчальні заклади та людський капітал відіграватимуть значну роль у відновленні України. Саме тому його заклад і надалі підтримуватиме Український глобальний університет.

"Університет Торонто має честь співпрацювати з УГУ та KSE. І ми вважаємо, що найкращою співпрацею є зміцнення освітніх інституцій в Україні – не лише через надання притулку для талановитих людей, але й через розбудову їхнього власного потенціалу. Відбудова України буде найважливішим процесом демократичного розвитку з часів Другої світової війни, і світова спільнота буде залучена до цього. Академічні інституції мають відігравати першочергову роль у цьому процесі як центри знань, і саме тому ми їх підтримуємо", – каже він.

Представники публічного сектору зазначають, що молоді українці, які зараз здобувають якісні знання за кордоном і планують повернутися додому, матимуть безліч можливостей не тільки для участі у процесі відновлення України, але й власної кар'єрної самореалізації.

"Соціальні ліфти зараз працюють набагато швидше, ніж раніше. Так буде і надалі, оскільки нам потрібно багато людей із західним мисленням. Додана вартість студентів, які здобували освіту за кордоном, полягає в тому, що їхня ідея може бути абсолютно оригінальною. Вони не мають в голові застереження "цього не можна робити", а вигадують нові підходи", – зазначає Ольга Будник, радниця – уповноважена Глави держави з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Заступник міністра економіки України Олексій Соболєв заявляє, що для розбудови економіки Україні необхідно зростати на 7% щороку. Для цього потрібно, щоб принаймні 4 мільйони українців повернулися додому.

"З кожним кроком, який наближає Україну до членства в Європейському Союзі, Україна потребуватиме все більше фахівців з європейським рівнем освіти та європейським способом мислення. Сучасних. Ефективних. Ментально інтегрованих в Європу. Проєкт "Український Глобальний Університет" є тією платформою, яка здатна виховувати та залучати такі кадри до економічної діяльності", – говорить він.

З 27 березня Український Глобальний Університет відкриває новий набір на навчання для тих українських студентів та дослідників (uglobal.university), які прагнуть здобути найкращі освітні можливості світу для відбудови України. Цього року студенти мають можливість самостійно обирати програму та університет, до якого вони хочуть подати заявку. Зверніть увагу, що дедлайни подачі заявок на деякі програми досить короткі.

"Я вірю, що через десятиліття Україна стане однією з передових країн із високорозвиненою ліберальною ринковою економікою. І я вірю, що всі студенти та випускники Українського Глобального Університету можуть допомогти в цій місії. Всі вони можуть застосувати свій міжкультурний досвід у поєднанні з фундаментальними знаннями в державному секторі, а також у бізнес-сфері як майбутні лідери, можливо, радники, аналітики. Для України життєво важливо створити екосистему, де молодь може розвиватися, обмінюватися ідеями, розвивати власні проєкти чи навіть компанії", – розповідає Андрій Шовковий, студент Університету Південної Кароліни, США, який потрапив на навчання завдяки УГУ.

Українські навчальні заклади та громадські інституції об'єдналися за підтримки держави, щоб захистити та забезпечити доступ до найкращих університетів світу для тих, хто прагне відновити Україну.

Відкрили свої двері та освітні програми для українських студентів:

  • Університет Ешленда (США),
  • Бард коледж Берлін (Німеччина),
  • Школа права Буцеріуса (Німеччина),
  • Лондонський університет Сіті (Велика Британія),
  • ESCP (Франція),
  • Європейський університет Віадріна (Німеччина),
  • Геттісбурзький коледж (США),
  • Університет ІЕ (Іспанія),
  • Міжнародний університет LCC (Литва),
  • Бізнес-школа NEOMA (Франція),
  • Університет Норвіча (США),
  • Нью-Йоркський університет у Празі (США/Чехія),
  • Паризька школа економіки (Франція),
  • Університет Париж 1 Пантеон-Сорбонна (Франція),
  • Університет Південної Кароліни (США),
  • Університет Торонто (Канада),
  • Варненський університет менеджменту (Болгарія).

Висловлюємо вам глибоку вдячність за внесок, який ви робите у відновлення України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: