fbpx
Сьогодні
Відео 19:56 31 Бер 2023

Президент обговорив із прем’єром Хорватії повоєнну відбудову України та потреби ЗСУ

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем'єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем ситуацію на фронті та потреби військових Збройних сил, питання тиску на російську федерацію, відновлення України, у тому числі й плани Загреба провести донорську конференцію восени.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, пише Рубрика.

Зеленський висловив вдячність Прем'єр-міністру за візит та участь у Бучанському саміті в річницю звільнення Бучі від російського агресора.

"Ми друзі, ми відчуваємо це. Це дуже важливо для наших народів", – сказав Президент і відзначив високий рівень двосторонніх відносин між Україною та Хорватією.

Він окремо наголосив на незмінній позиції уряду Хорватії щодо підтримки України та нашого народу під час спротиву російській агресії.

Зеленський поінформував Пленковича про ситуацію на фронті, привернувши увагу до першочергових потреб наших захисників.

Було відзначено важливість вагомої оборонної допомоги, яку Хорватія надає Україні, та акцентовано на необхідності її продовження.

Сторони обговорили питання посилення тиску на росію, зокрема санкційного.

Окрему увагу було приділено подальшій спільній роботі над створенням спеціального трибуналу з розслідування злочину агресії рф проти України.

"Для людей дуже важлива справедливість. Українці втратили багато рідних і близьких, своїх знайомих за минулий рік. І дуже важливо дійти до кінця й мати результати правосуддя", – зазначив Зеленський.

Глава держави також акцентував на важливості взаємодії в питаннях відновлення та повоєнної відбудови звільнених від агресора регіонів України.

Відзначивши лідерство Хорватії в гуманітарному розмінуванні, Президент привітав намір Загреба провести відповідну міжнародну донорську конференцію восени цього року.

Президент України та Прем'єр-міністр Республіки Хорватія обговорили також взаємодію на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Володимир Зеленський подякував за підтримку Хорватією надання Україні статусу кандидата в члени ЄС і відзначив особисту роль Андрея Пленковича в цьому процесі.

Довідка

Як повідомлялося, у п'ятницю в Бучі відбулися заходи з нагоди річниці визволення міста від російських загарбників. В урочистостях взяли участь:

  • Президент України Володимир Зеленський,
  • Президент Республіки Молдови Мая Санду,
  • Прем'єр-міністр Республіки Словенія Роберт Голоб,
  • Прем'єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович,
  • Прем'єр-міністр Словацької Республіки Едуард Хегер.
Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: