fbpx
Сьогодні
13:57 31 Бер 2023

лукашенко закликав росію та Україну негайно оголосити перемир’я

Фото Reuters

Самопроголошений президент олександр лукашенко у «посланні до білоруського народу та національних зборів» частину промови присвятив Україні – запропонував негайно оголосити перемир'я, почати переговори з рф.

Про це повідомляє держінформагентство БелТА.

"Запитання одне: що робити? Усі ви розумієте та знаєте, шлях один: переговори. Переговори без попередніх умов. Спробую ризикнути запропонувати припинити бойові дії. Оголосити перемир'я без права переміщення, перегрупування військ з обох боків, без права перекидання зброї та боєприпасів, живої сили та техніки! Усі завмерли!", – сказав лукашенко.

Він також додав, що переговори треба розпочинати саме зараз, а не пізніше, поки «не почалася ескалація».

Самопроголошений президент також заявив, що має «інсайдерську інформацію» про те, що нібито «люди з обох боків фронту в Україні вже починають домовлятися – командири рот, взводів, комбати».

Далі лукашенко повторив наративи кремлівської пропаганди про події в Україні починаючи з 2014 року, поклав відповідальність за поточну ситуацію на антиросійські сили в Україні та поза її межами, висловив підтримку політики росії.

Довідка

Президент рф володимир путін вже оголошував "режим припинення вогню" на Різдво 6-7 січня по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні. Втім воно не було реалізоване. Згідно зі звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), це була інформаційна операція, спрямована на заподіяння шкоди репутації України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: