fbpx
Сьогодні
20:59 31 Бер 2023

лукашенко погрожує, що в білорусі можуть розмістити і стратегічну ядерну зброю

Фото: Reuters

Сьогодні, 31 березня, самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко у своєму зверненні до народу заговорив про можливість розміщення стратегічної ядерної зброї російської федерації на білоруській території.

Про це повідомляє БЕЛТА, пише Рубрика..

У зверненні лукашенко спершу нагадав про домовленість із президентом росії владіміром путіним розмістити в білорусі тактичну ядерну зброю, для чого, заявив він, "уся інфраструктура створена і готова".

"Треба буде, ми з Путіним вирішимо і введемо сюди і стратегічну ядерну зброю. І вони це повинні розуміти, мерзотники, які там за кордоном сьогодні намагаються підірвати нас зсередини і ззовні. Ми ні перед чим не зупинимося, захищаючи свої країни, свої держави і свої народи", – додав самопроголошений президент білорусі.

Він додав, що ядерна зброя в білорусі, на його думку, змусить "усіх заокеанських яструбів та їхніх сателітів" рахуватися з "нашим народом, якщо іншої мови не розуміють".

лукашенко запропонував Україні і росії зупинити бойові дії без права переміщати війська і техніку
Стратегічна ядерна зброя – це умовна назва ядерної зброї, що має міжконтинентальний радіус ураження. Її носіями є міжконтинентальні крилаті й балістичні ракети та стратегічні бомбардувальники.

Нагадаємо, минулого тижня президент росії владімір путін заявив, що у білорусі до липня розмістять тактичну ядерну зброю і порівняв власні ядерні плани з розміщенням США своєї зброї в Європі. Він наполягав на тому, що росія не порушить обіцянки щодо нерозповсюдження ядерної зброї.

У білорусі вважають, що розміщення ядерних боєзарядів рф на території країни без передання Мінську контролю за ними не суперечить міжнародному праву, та вказують на аналогічну практику НАТО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: