fbpx
Сьогодні
12:37 31 Бер 2023

Комісія МКІП знову не змогла здійснити перевірку Києво-Печерської лаври

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна знову не змогла потрапити до Києво-Печерської лаври.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зранку Комісія МКІП прийшла до Києво-Печерської лаври, але так і не змогла здійснити перевірку.

Представники УПЦ МП не пустили членів Комісії до лаври, тому згодом вони пішли.

Довідка

Суд відмовив у забезпеченні позову Української православної церкви (московського патріархату) до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» про визнання недійсним правочину щодо відмови у продовженні безоплатного користування культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" оголосив про розрив договору про оренду з Українською православною церквою московського патріархату з 29 березня.

30 березня комісія Міністерства культури та інформаційної політики мала розпочати інвентаризацію майна Києво-Печерської лаври. Однак прибічники УПЦ (МП) завадили діяльності комісії.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври. Заявники повідомили, що під час зйомки сюжету один із священнослужителів пошкодив обладнання оператора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: