fbpx
Сьогодні
10:17 31 Бер 2023

Ігнат прокоментував нічну атаку: ворог застосовує кожного разу нові тактики

російська армія застосовує щоразу нові методи, нові тактики для здійснення атак, прикладом чого є вчорашня нічна атака ворога.

Про це сказав у ефірі телемарафону "Єдині новини" речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат.

Речник уточнив, що противник "спочатку вдень застосовував "шахеди", а потім і вночі, розуміючи, що мобільні вогневі групи не можуть так ефективно знищувати їх, як удень. Але ми не стоїмо на місці, і мобільні вогневі групи отримують від наших партнерів, від волонтерів сучасне обладнання, яке допомагає знищувати "шахеди" навіть у нічний час".

Ігнат також зауважив, що все нове перспективне озброєння набуває зараз більшого застосування, зокрема, це стосується крилатих авіаційних бомб.

"Ми застосовуємо теж такі бомби, але їх не так багато, як нам би хотілось", – сказав він.

За словами речника, ворог наразі почав модернізувати фугасні бомби 500 кг, обладнуючи їх спеціальними крилатими засобами і GPS, щоб не входити в зону ураження ППО і уражувати наші прифронтові зони. Така бомба далеко не залетить, але навіть 10-20 км, які вона може пролетіти, завдасть шкоду. «

"Це нова загроза, і на неї треба реагувати. Далекобійні засоби ППО і безумовно авіація – сучасні літаки, які зможуть відігнати подалі росавіацію від наших кордонів", – додав Ігнат.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: