fbpx
Сьогодні
11:55 30 Бер 2023

Японія виділяє $400 мільйонів на відновлення критичної інфраструктури України

На закупівлю обладнання та послуг, необхідних для відбудови української критичної інфраструктури Японія надає 400 млн доларів США.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише Рубрика з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

"Японія виділяє 400 мільйонів доларів США на відновлення України. Кошти будуть виділені в рамках Програми екстреного відновлення, направленого на критичну інфраструктуру. За ці гроші планується закупити обладнання та послуги, необхідні для відбудови", – йдеться у повідомленні.

Кубраков зауважив, що тільки з початку 2023 року Україна та Японія домовились про виділення на потреби відновлення України понад 650 млн дол.

"Завдяки цим коштам ми отримуємо можливість оперативно відновлювати критичну інфраструктуру, покращувати економічну ситуацію в громадах та створювати умови для повернення українців додому", – зазначив він.

Міністр уточнив, що рішення про виділення коштів буде найближчим часом фіналізовано укладенням відповідної грантової угоди з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA), яке координує офіційну допомогу Японії іншим державам.

Довідка

На початку березня Україна та Японія підписали грантову угоду про виділення близько 170 мільйонів доларів на проєкти екстреного відновлення.

Раніше Курбаков зазначив, що потреба у відновленні України загалом становить 411 мільярдів доларів. У пріоритеті – відбудова критичної інфраструктури, житла та важливих соціальних і транспортних об'єктів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: