fbpx
Сьогодні
21:31 30 Бер 2023

У Пентагоні повідомили про завершення у США підготовки українців керувати ЗРК Patriot

English version here

У Сполучених Штатах Америки українські військові завершили навчання на системах протиповітряної оборони Patriot.

Про це на брифінгу в четвер заявив речник Пентагону Патрик Райдер, передає кореспондент ЄП.

Зазначимо, що навчання проходило на базі Форт-Сіллі у штаті Оклахома. У групі, яка навчалась, було 65 українських солдатів.

На цей момент українські військові вирушили до Європи для взаємодії з побратимами, які проходять навчання в Європі.

"Цього тижня 65 українських військовослужбовців сил протиповітряної оборони завершили навчання на системах Patriot у Форт Сілл, штат Оклахома, і тепер повернулися до Європи. Вони інтегруються з іншими українськими протиповітряними військами, а також із системами ППО Patriot, наданими США, Німеччиною і Нідерландами", – заявив Райдер.

Також, як наголосив речник, "наприкінці цього місяця" очікують завершення навчання групи з понад 4000 українських солдатів у складі двох бригад.

Одна з яких оснащена БМП Bradley, а інша – ББМ Stryker, після чого вони повернуться в Україну.

"Наразі в Німеччині на полігонах Граффін-Бір і Хохенфельс тривають додаткові тренування з загальновійськової підготовки", – додав речник Пентагону.

Як повідомляли, у зв'язку з прискореним навчанням українців на ЗРК Patriot системи передадуть Україні швидше, ніж США планували спочатку.

Нагадаємо, що передачу Україні першої системи Patriot Вашингтон анонсував 21 грудня у рамках чергового пакету військової допомоги.

Після того Німеччина також пообіцяла надати Україні Patriot. Нідерланди також поставлять в Україну ЗРК Patriot та низку ракет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: