fbpx
Сьогодні
11:07 30 Бер 2023

Столичний ТРЦ Ocean Plaza продадуть на аукціоні

Фото: з сайту ТРЦ

Найближчим часом мають намір продати на аукціоні київський ТРЦ Ocean Plaza, який частково перейшов у власність держави.

Про це йдеться в інтерв'ю керівника Фонду Рустама Умєрова виданню Forbes.

Наразі державі належить 66,65% активів Ocean Plaza, які конфіскували у російських олігархів Аркадія Ротенберга та його сина Ігоря. Рештою активів володіють українські бізнесмени Василь Хмельницький та Андрій Іванов.

"Наші юристи проведуть консультації з українськими власниками активів і почують їхні пропозиції щодо цієї ситуації. Я завжди даю завдання юристам вивчити всі ризики, повʼязані з активом, та запропонувати оптимальне рішення", — зазначив він.

Перед продажем необхідно провести юридичний, технічний та фінансовий аудит торгово-розважального центру, що триватиме до 3 місяців.

"Фінальну ціну сформує вже ринок. Щодо термінів — те саме, що й із Миколаївським: 90 днів на аудит — і можна оголошувати аукціон. Головне, щоб юридично цей актив до нас дійшов", — додав керівник Фонду державного майна.

Наразі ТРЦ Ocean Plaza оцінюють у мінімум $160 мільйонів.

Ocean Plaza відкрився у листопаді 2022 року після довготривалої паузи.

Довідка

У травні 2022 року Печерський райсуд Києва арештував будівлю Ocean Plaza. Контрольний пакет акцій компанії, на яку записаний ТРЦ, належав сімʼї та партнерам російського олігарха Аркадія Ротенберга, близького до володимира путіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: