fbpx
Сьогодні
20:05 30 Бер 2023

Рішення для перемоги: Світовий Конґрес Українців передав рятувальникам 18 нових пікапів

English version here

Фото: Світовий Конґрес Українців

У межах ініціативи Unite with Ukraine від Світового Конґресу Українців рятувальники нашої країни отримали 18 повнопривідних пікапів.

Про це повідомили на сайті Світового Конґресу Українців.

У чому проблема?

За даними офіційних джерел, 30% території країни, а це 174 000 квадратних кілометрів, забруднені мінами та нерозірваними боєприпасами, які були залишені російськими загарбниками.

До того ж загальна площа земель сільськогосподарського призначення, які потребують розмінування, перевищує 470 тис. га.

Яке рішення?

Відомо, що Світовий Конґрес Українців надав понад 40 мільйонів доларів допомоги Силам Територіальної Оборони, ЗСУ та іншим структурам безпеки. Пожертви на допомогу було зібрано більш ніж у 70 країнах світу.

На цей момент організація передала автомобілі Fiat Fullback, які будуть використовувати для підтримки роботи груп розмінування.

Як це працює?

Андрій Потічний, директор ініціативи Unite with Ukraine, підкреслив, що надання якісного обладнання для роботи з розмінуванням є важливим пріоритетом для організації. Вони готові співпрацювати з українськими партнерами, щоб забезпечити необхідну підтримку.

Що відомо про СКУ

Світовий Конґрес Українців (СКУ) – заснований у 1967 р. Він міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців у понад 60 країнах.

У 2003 р. СКУ був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об'єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом. У 2018 р. набув статусу учасника міжнародної неурядової організації в Раді Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: