Прихожани УПЦ МП не пустили комісію Мінкульту до Києво-Печерського заповідника

Комісію Міністерства культури, яка мала проводити інвентаризацію майна "Києво-Печерського заповідника", не пустили до лаври прихожани УПЦ МП. Віряни почали сваритися з комісією. Представники УПЦ (МП) таки не залишили святиню. Комісія сьогодні мала перевірити дві будівлі. Двір одної з них — на фото кореспондента Рубрика.

Про це пише Рубрика з посиланням на Радіо Свобода у Telegram.

"Комісію Мінкульту не пустили в лавру", – йдеться у повідомленні.

Видання повідомляє, що з комісією почали сваритися віряни УПЦ МП.

Настоятель київської лаври Павло (Лебідь) заявив парафіянам, що комісія "ні в якому разі працювати не може".

"Ви стоїте тихо, смиренно, молитесь. Але не може ні в якому випадку ніяка комісія працювати. У них немає ніяких дозволів, немає ніяких прав робити це. Чому? Тому що військовий стан, вони не повинні розривати ніяких договорів. І коли закінчиться війна, тільки через 4 місяці після цього вони можуть спілкуватися з нами. У них також немає рішення суду", – заявив настоятель київської лаври Павло.

Він також закликав парафіян знімати журналістів, які прийшли висвітлювати події в лаврі, але при цьому зазначив, що не треба нічого порушувати, оскільки представники ЗМІ "лізуть ось так" і все знімають.

Павло додав, що "журналісти незрозуміло, що за люди, вони не знають ні культури, ні поведінки" і "нехай Господь воздасть і їм, і їхнім дітям".

Раніше представники УПЦ МП, попри вимогу залишити святиню 29 березня, станом на ранок 30 березня все ж лишаються в лаврі і навіть провели богослужіння в одному з храмів.

Комісія 30 березня мала перевірити дві будівлі.

Представники Мінкульту заявили, що якщо їм будуть перешкоджати і надалі, то вони звернуться в поліцію.

"Кричать не Слава Богу, а Слава Україні", – віряни УПЦ про виселення з Лаври

Що передувало?

Довідка

"Багаторічний конфлікт між Києво-Печерською лаврою та лікарнею для хворих на СНІД близький до завершення. Для ВІЛ-позитивних пацієнтів добудовують нову лікарню, і до кінця літа туди мають переїхати всі хворі та лікарі з медзакладу, що міститься на території лаври. Оглянути будівництво приїхав і намісник монастиря владика Павло. Він пообіцяв, що лікарню, яка побудована на кошти киян понад 100 років тому, не чіпатимуть. Після капітального ремонту там залишиться медзаклад, щоправда, профіль його досі невідомий. А закиди у протистоянні священиків та тяжкохворих церковник заперечив."

Ще у 201з році тодішня влада виселила ( арозпочали виселення у 2010 році) лікарню для хворих на ВІЛ/СНІД, що біля Києво-Печерської лаври. Повідомляли, що там буде створений готель для VIP-персон лаври. Проте зараз це місце захаращене.

Свіжі дописи

  • Новини

Глава Єврокомісії зустрілась із Сі Цзіньпінем у Парижі: говорили про Україну та ядерні амбіції рф

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела зустріч із главою Китаю Сі Цзіньпінем у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

В Україні випустили освітній серіал про правила коректної комунікації з військовими й ветеранами

В Україні випустили серіал під назвою «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» про те, як… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Глава держави Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів щодо продовження… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Британець українського походження проїде 7 тисяч км на велосипеді для допомоги дітям, постраждалим від війни

Британський підприємець українського походження проїде велосипедом сім тисяч кілометрів, щоб зібрати кошти для українських дітей,… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Міністр енергетики: Можливий запуск Запорізької АЕС росією – це абсурд

Міністр енергетики України Герман Галущенко вважає абсурдом запуск тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції російським персоналом.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У Кропивницьку сталася надзвичайна подія техногенного характеру: горить підприємство “Хімрезерв”

У Кропивницькому сталася пожежа на підприємстві з виробництва лакофарбової продукції, внаслідок якої загинула людина. Про… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.