fbpx
Сьогодні
Фото 15:32 30 Бер 2023

Правоохоронці СБУ та Чехії спільними зусиллями викрили банду, яка обкрадала громадян ЄС

Фото: facebook com SecurSerUkraine

Шахраїв, котрі викрадали гроші з банківських рахунків громадян Євросоюзу, викрили співробітники СБУ разом з правоохоронцями Чехії.

Про це пише Рубрика з посиланням на Facebook-сторінку Служби безпеки України.

"Зловмисники спеціалізувались на викраденні грошей з банківських рахунків громадян Євросоюзу через фішингові посилання в популярних інтернет-магазинах. За оперативними даними, з лютого минулого року ділки ошукали понад 1 тисяч мешканців ЄС на загальну суму 160 млн у гривневому еквіваленті", – пише пресслужба.

Під час слідчо-оперативних дій було затримано організатора угруповання й його спільника. Також на території ЄС викрили ще 17 учасників банди, серед яких були й громадяни Білорусі.

 

СБУ

Фото: (facebook.com/SecurSerUkraine)

Фото: (facebook.com/SecurSerUkraine)

Фото: (facebook.com/SecurSerUkraine)

Фото: (facebook.com/SecurSerUkraine)

Фото: (facebook.com/SecurSerUkraine)

Організатором схеми виявився мешканець Києва, фахівець у сфері ІТ. Спільників злочинець підшукував через власні зв'язки й на платформі Darknet.

"Для реалізації шахрайської схеми зловмисники розміщували на торговельних інтернет-платформах оголошення про "продаж" популярних товарів за "привабливою" ціною. Для оформлення замовлення покупцям пропонували перейти за фішинговим посиланням, де вони вносили реквізити своїх банківських карток", – додає СБУ.

Затриманим повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 255 та ч. 2 ст. 255 – створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній;
  • ч. 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28 та ч. 4 ст. 190 – організація заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, у складі злочинної організації.

Довідка

Раніше правоохоронці СБУ затримали "послідовника" Стремоусова, який допомагав ворогу наводити ракети по електропідстанціях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: