fbpx
Сьогодні
16:39 30 Бер 2023

Перше закордонне представництво Українського інституту відкрили у Німеччині

English version here

Фото: Міністерство закордонних справ України

У Федеративній республіці Німеччині відкрили перше закордонне представництво Українського інституту, який популяризує українську культуру.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук МЗС України.

Як зазначають у міністерстві, відкриття стало можливим завдяки тристоронньому партнерству між Українським інститутом, Ґете-Інститутом та Фондом відкритого суспільства за підтримки Посольства України в Німеччині.

У дипломатичному відомстві розповіли, що представництво Українського інституту офіційно відкрили 29 березня у Берліні за участі українського посла і близько 300 гостей. На відкриття прийшли політики, журналісти, представники громадського і культурного сектору України та Німеччини.

"Відкриття представництва Українського інституту МЗС у Німеччині – це знакова подія для наших двосторонніх відносин та свідчення зростаючого впливу української культурної дипломатії в Європі.

Разом із моєю німецькою колегою Анналеною Бербок ми вітаємо цей історичний крок, який дозволить німецькому суспільству глибше зрозуміти Україну та українців.

Ми прагнемо посилювати взаємодію не лише між урядами, але і між інституціями, науковцями, митцями, громадськими діячами, бізнесом, експертними середовищами. Це закладає підвалини міцних і стратегічних відносин", підкреслив очільник міністерства Дмитро Кулеба.

У 2023 році команда представництва готує низку подій у Німеччині. Зокрема:

  • концерти та презентації музичних гуртів у Гамбурзі,
  • виставку українського мистецтва у Дрездені,
  • театральні постановки у Кьольні,
  • дискусії у Вісбадені.

Команда складається з 4 осіб, яких обирали через конкурс. Очолює представництво Катерина Рітц-Ракул – фахівчиня з сучасної літератури, перекладачка, авторка, культурна менеджерка з багаторічним досвідом роботи у Берліні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: