fbpx
Сьогодні
20:24 30 Бер 2023

Кабінет Міністрів прийняв рішення про повернення державі майна Києво-Печерської лаври

30 березня Кабінет міністрів повернув майно Києво-Печерської Лаври до управління державою, оскільки визнав нечинним розпорядження про безоплатне користування ним УПЦ МП.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

"Уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету Міністрів України часів Януковича від 11 липня 2013 р. No 519 "Питання передачі в безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви будівель і споруд", написав урядовець.

Ткаченко також додав, що "рядом законних рішень управління майном Лаври перейшло до держави, бо саме держава є власником цих об'єктів".

Кабмін засідання

Фото: Tkachenko.UA

Нагадаємо, 30 березня стало відомо, що Господарський суд Києва відмовив у забезпеченні позову представників УПЦ МП до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

Намісник Лаври митрополит Павло (Лебідь) заявляв, що духівництво УПЦ МП не покине територію Лаври, доки не буде рішення суду.

Що передувало?

У березні 2023 року Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" розірвав договір із УПЦ МП про безоплатне користування лаврою в Києві. Ченці мали покинути монастир і всі будівлі 29 березня.

Священники УПЦ МП мали залишити лавру 29 березня, провівши там останнє богослужіння.
Але намісник Лаври митрополит Павло заявив, що вони не планують цього робити і подають позов проти національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

Він також відкрито погрожував президенту України Володимиру Зеленському, а міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка назвав "одержимим диявольським збісненням".

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов запевнив, що духовенство УПЦ МП силою не будуть виганяти із Києво-Печерської лаври.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: