fbpx
Сьогодні
20:14 30 Бер 2023

Держсекретар США відреагував на арешт журналіста WSJ: закликав виїхати з росії всіх американців

У Сполучених Штатах Америки засудили арешт у росії журналіста видання The Wall Street Journal Евана Гершковича та закликали американців, що перебувають там, якнайшвидше виїхати.

Про це мова йде в поширеній 30 березня заяві Державного секретаря США Ентоні Блінкена, пише ЄП.

Американський урядовець зазначив, що відомство перебуває на зв'язку з редакцією The Wall Street Journal. Також воно докладає зусиль для консульської та іншої підтримки затриманого журналіста.

"Якнайбільш суворим чином засуджуємо неодноразові спроби Кремля залякати, придушити й покарати журналістів і представників громадянського суспільства", – підкреслив Блінкен.

Держсекретар також нагадав про попередження щодо подорожей у росію, яке раніше оголосив Державний департамент США. Він закликав американських громадян, які відвідують рф чи проживають там, негайно виїхати.

Із аналогічною заявою виступила й речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Хочу ще раз наголосити, що американці повинні прислухатися до застереження уряду США не подорожувати до Росії. Громадяни США, які проживають у РФ або подорожують туди, повинні негайно виїхати, як це вкотре рекомендує Державний департамент", наголосила вона у заяві.

Нагадаємо, що про затримання журналіста The Wall Street Journal стало відомо сьогодні вранці. ФСБ вважає, що журналіст "за завданням американської сторони, здійснював збір відомостей, що становлять державну таємницю, про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: