fbpx
Сьогодні
17:27 29 Бер 2023

ЗСУ навчились протидіяти запускам "шахедів" з різних напрямків, – Ігнат

російські загарбники вдаються до тактики запуску "шахедів" невеликими групами з різних напрямків. Протидіяти їм – складне завдання, однак Сили оборони демонструють хороші результати у їх знищенні.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання щодо зміни тактики протидії "шахедам", які запускаються з різних напрямків кордону.

"Північні пуски – це не вперше. Вони були і з території білорусі, були також пуски із північних областей, тобто Брянська чи Курська область. Зараз концентровано почали робити це з обох напрямків невеликими партіями, але все ж всі пристосувались. Ви ж бачите, коли лунає повітряна тривога, і «шахеди» вночі атакують Україну, то за ними полюють по всій території. Вони використовують маршрути, дані розвідки, знаючи, де у нас є слабкі місця, яким чином можна притиснутись нижче до землі, використовувати русла річок, як це з ракетами виходить. Це ускладнює роботу. Вночі робота теж ускладнена в умовах поганої видимості. Якщо вдень «шахеди» можна збивати стрілецькою зброєю, кулеметами, зенітними гарматами, то вночі це, на жаль, зробити надзвичайно важко, навіть використовуючи прожектори, треба банально цю ціль побачити. Тому радіолокаційна прив'язка важлива в даному питанні, і тому це не просто. Але ви бачите, що результат є. Потрібно просто більше систем ППО, щоб покрити величезну територію України. крім них бажано сучасні західні винищувачі, які б могли стовідсотково справлятись з ситуацією", – розповів Ігнат.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: