fbpx
Сьогодні
Фото 11:28 29 Бер 2023

Виселення УПЦ МП із Києво-Печерської Лаври: віряни зібралися на території заповідника

Фото: novyny.live

29 березня територію Києво-Печерської Лаври повинні залишити представники Української православної церкви Московського патріархату, адже раніше заповідник розірвав договір оренди через порушення його умов.

Як повідомляють ЗМІ, вранці на території Лаври почали збиратися віряни.

О 6:30 у Києво-Печерській лаврі розпочалося богослужіння. За інформацією "Обозревателя", зібралося близько 300 осіб і "частина не збирається йти".

віряни у Лаврі

Фото: obozrevatel.com

віряни у Лаврі

Фото: УНІАН

Наразі ситуація спокійна, заворушень на території Лаври немає, як і посилення присутності правоохоронців.

віряни у Лаврі

Фото: УНІАН

Нагадаємо, наприкінці грудня Міністерство культури рекомендувало не продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та Трапезної церкви для УПЦ МП.

віряни у Лаврі

Фото: novyny.live

віряни у Лаврі

фото: novyny.live

А 10 березня заповідник "Києво-Печерська лавра" оголосив, що розриває договір оренди територій та будівель із УПЦ московського патріархату. Причиною розірвання договору є порушення орендних умов.

23 березня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі національного телемарафону новин повідомив, що представники Української православної церкви Московського патріархату почали виселятися з Києво-Печерської Лаври.

Окрім того, у Міністерстві закордонних справ України відповіли на звіт ООН, у якому зазначалося, що обшуки в будівлях Української православної церкви Московського патріархату "можуть мати дискримінаційний характер". Дипломати заявили, що свобода не тотожна праву підривати національну безпеку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: